Klynge er et uavhengig produksjonsselskap som eies av Esben Selvig, filminvestor Henrik Bergesen og Kaare Daniel Steen. De står blant annet bak Dplay-serien «Sigurd fåkke pult» og podkaster som «Siri og de gode hjelpene» og «Foreldrerådet».

Selskapet omsatte for 22,3 millioner kroner i 2021 (+ 127 prosent) og satt igjen med et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner. Nå har selskapet gjort en rettet emisjon mot eksisterende eiere for å utnytte momentumet, og styrker staben med podkastsjef, manusforfattere og regissør i TV-avdelingen.

- Etter flere år med god vekst i Klynge ser vi at det er betydelige muligheter som vi ønsker å utnytte. Vi har derfor kapitalisert opp selskapet slik at vi kan satse på menneskene og prosjektene vi tror på, sier strategisk leder og partner Henrik Bergesen i Klynge.

Klynge har i dag fire podkastprodusenter som det siste året har utviklet og produsert et over 20 podkastserier for kunder som NRK, Podme, Podimo og Bauer Media.

Showrunner og produsent Bjørn Arne Odden blir ny leder for Klynges podkastavdeling og vil samtidig fungere som eksekutiv produsent på utvalgte TV-prosjekter.

- Bjørn Arne er sterk på innhold og historiefortelling og har lang erfaring med å lede kreative prosesser og komplekse produksjoner. Han er en ressurs som hele Klynge vil nyte godt av, sier daglig leder og partner Kaare Daniel Steen.

- Helt fra jeg hørte min første podkast for mer enn femten år siden har formatet fascinert meg og jeg ser fram til å fortelle historier på denne måten. Podkast er så intimt, så inne i hodet på deg at det nærmest berører hjernen din, det syntes jeg er ufattelig spennende. Jeg gleder meg til å bidra på alle Klynges spennende prosjekter for øret, øyet, hjertet og hjernen, sier Bjørn Arne Odden.

Samtidig styrkes TV-avdelingen med manusforfatterne Ragnhild Hammersmark Ulleberg og Christian Valeur. De har tidligere skrevet for serier som «Helt Perfekt», «Neste Sommer», «Hjerteslag» og «Karl Johan».

- Med fire sesonger av humordramaet «Sigurd fåkke pult» har vi bygd en solid TV- avdeling som har en rekke nye serier og filmer på vei. For å sikre fart og fremdrift på humordrama og sitcom har vi fått to av Norges morsomste manusforfattere ombord, sier kreativ leder og partner Esben Selvig.

Han er også glad for at regissør Mathis Fürst blir en fast del av Klynge. Fürst har skrevet og regissert serier som «Aldri voksen», «Helt perfekt» og «Boyzvoice», og skal jobbe med Klynge på nye dramaproduksjoner.

- Å få bundet Mathis til Klynge-masta er en drøm. Han bringer egne prosjekter til bordet samtidig som han tilfører nye vinkler på seriene vi har under utvikling. Det koker av energi på kontoret om dagen og vi har en fantastisk flyt i prosjektene våre, sier Selvig.

Les også: Produsentene av «Sigurd fåkke pult» kjøper Rubicon Radio