Medieselskapet Aller X, tidligere Scandinavia Online, vokser og nå blir Andreas Heen Haaland-Carlsen ansvarlig redaktør for Sol Nyheter.

- Dette er definitivt drømmejobben. Sol er en viktig nyhetstjeneste for over 300.000 lesere hver dag, i tillegg til at den er viktig for alle avisene som ønsker å ha sakene sine hos oss. Dessuten får jeg fortsette å jobbe med det sterke laget på desken i Sol og resten av Aller X. En stor dag, sier Haaland-Carlsen.

Sol Nyheter hadde i snitt 314.000 unike bruker i juli og opplever ifølge ledelsen en vekst på 20 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Nesten all trafikken er på mobil.

- Vi har tatt tilbakemeldingene fra leserne på alvor og lager en forside som treffer på breaking, dagens viktigste saker og ikke minst gir deg de viktige sakene fra lokalaviser og nisjeredaksjoner som leserne ellers ikke ville ha funnet selv. Derfor gjør vi det bedre enn før, sier den nye sjefredaktøren.

- Norges beste nettredaktør
Administrerende direktør Jan Thoresen i Aller X sier han er svært fornøyd med den nye sjefredaktøren.

- En god sjefredaktør har evnen til å heie frem en god sak, stanse dårlige ideer og skape team som digger å gå på jobben døgnet rundt. Ingen utfører den jobben bedre enn Andreas Haaland-Carlsen. Jeg pleier å kalle ham for Norges beste nettredaktør, sier Jan Thoresen.

Thoresen som var sjefredaktør for Sol Nyheter frem til nå, vil fremover prioritere jobben som styreleder i vekstselskapet Publish Lab AS som ekspanderer internasjonalt, og administrerende direktør for Aller X som skal skape nye digitale vekstprosjekter i konsernet. Han fortsetter som ansvarlig redaktør for Kode24 og Elbil24. Han kaller Aller X for «den innovative motoren i Aller Media.»  Selskapet hadde en omsetning på 47,6 millioner kroner i 2021 og leverte et overskudd før skatt på 8,1 millioner kroner.

- Selskapet har lykkes med å kombinere brukerbetaling, stillingsannonser og åpen annonsefinansiert trafikk. Både Kode24, Elbil24 og Sol Nyheter vokser kraftig. Flere nye ansettelser er på vei inn for å skape ytterligere vekst, sier Thoresen.

Les også: Aller Media-selskap nærmer seg 50 millioner - vil vokse videre med medlemssjefen til Elbilforeningen