Franske Canal+ Group har kjøpt 12 prosent av kriserammede Viaplay Group. Det skriver selskapet i en Twitter-melding torsdag kveld norsk tid. Det står ingenting i meldingen om hvor mye Canal+ Group betaler for aksjene.

Viaplay Group skriver i en e-post til Kampanje at de ikke svarer på spørsmål om aksjonærer.

Nyheten kommer samme dag som konserndirektør Jørgen Madsen Lindemann la frem en ny strategi for selskapet som innebærer at selskapet trekker seg ut av en rekke internasjonale markeder og en nedbemanning av 25 prosent av de ansatte.

Han har heller ikke utelukket at hele selskapet kan bli solgt.

Les også: Viaplay-sjefen om masseoppsigelsene: - En forferdelig situasjon

Aksjen til Viaplay har rast etter at de økonomiske problemene til selskapet ble offentliggjort tidlig i juni. Markedet har heller ikke tatt dagens redningsplan godt imot, og sender aksjen ned nær 50 prosent.

Canal+ er eid av Vivendi og er til stede i 50 markeder med over 25,5 millioner abonnenter. Selskapet har tidligere også vært til stede i Norge med en TV-kanal med samme navn og distribusjonsselskapet Canal Digital, som de startet opp med Telenor. Den franske eieren solgte seg ut av begge selskaper i 2003.

Canal+ er for tiden i ferd med fullføre oppkjøpet av Frankrikes nest største abonnements- og strømmetjeneste ifølge Variety.

Les også: Viaplay sier opp mer enn 25 prosent av alle ansatte - åpner for salg av selskapet