Saken blir oppdatert.

Viaplay Group sier opp 25 prosent av alle ansatte. Det kommer frem når den nye konsernsjefen Jørgen Madsen Lindemann legger frem sine resultater for andre kvartal i dag.

Der offentliggjør han også en helt ny strategi for selskapet som i ytterste konsekvens kan resultere i et salg av hele Viaplay Group.

- Vi har måttet ta en rekke umiddelbare beslutninger av hensyn til framtida til virksomheten. Det betyr dessverre å si opp over 25 prosent av våre ansatte, sier Lindemann i resultatmeldingen.

Viaplay hadde 1691 ansatte ved utgangen av 2022. Hvor mange norske ansatte som blir berørt, er ikke kjent, men TV 2 har tidligere erfart at det er snakk om rundt 20 stillinger.  Dette har også Kampanje fått opplyst av kilder.

Les også: Norsk Viaplay-sjef: - Vi må ta beslutninger om forandringer i roller

Vurderer å selge selskapet
Viaplay Group skal fremover satse på sine kjernevirksomheter i Norden, Nederland og Viaplay Select. Det betyr at selskapet vil trekke seg ut av de andre markedene de opererer i eller inngå samarbeid med tredjeparter under Viaplay Select-merkevaren for å gjøre innholdet sitt tilgjengelig utenfor Norden.

Den nye konsernsjefen setter også i gang en strategisk gjennomgang av hele virksomheten for å vurdere alle alternativer, inkludert salg av eiendeler eller salg av hele konsernet.

- Innholdsinvesteringene som er gjort, gir ikke alle resultater, og er forpliktet på kort og mellomlang sikt, sier Lindemann.

Smell på 6,3 milliarder 
Resultatene fra andra kvartal viser et underskudd på driften på 273 millioner svenske kroner. Selskapet har i tillegg en solid éngangskostnad på 6,3 milliarder svenske kroner i tilknytning til omorganiseringen. Den inkluderer en liten del av kostnadsprogrammet, nedskriving av innhold som ikke gir tilstrekkelig avkastning og avvikling av satsingen i Estland, Latvia og Litauen.

Viaplay Group forventer nå å tape nærmere én milliard svenske kroner på driften i 2023. 

Selskapet hadde 6.631.000 Viaplay-abonnenter ved utgangen av andre kvartal. Det utgjør en nedgang på over én million abonnenter fra første kvartal.

Over fire millioner av abonnentene er nordiske. Også dette er en nedgang fra første kvartal. Det skal skyldes ifølge selskapet at de har droppet salgskampanjer via samarbeidspartnere som de ikke tjener nok penger på, samt at flere abonnenter har valgt å si opp strømmeavtalen når sportsrettighetene tar sommerferie.

Dramatisk sommer
Viaplay Group står midt oppe i sin største krise noensinne etter at de 5. juni varslet at markedene de opererer i raskt har forandret seg til det verre og at de ikke vil nå målene de har satt for 2023. Inflasjon og prisøkninger har gitt lavere salg og større kundefrafall enn ventet. Nedgangen kompenseres heller ikke av kostnadsprogrammet på én milliard kroner som de har satt i gang.

Samtidig ble det kjent at konsernsjef Anders Jensen slutter i selskapet. Han erstattes av Jørgen Madsen Lindemann, tidligere sjef i MTG som eide Viaplay før det ble skilt ut som en egen virksomhet i 2018.

Les mer: Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023

Nyheten sendte Viaplay-aksjen ned 60 prosent på Stockholmsbørsen i det som er tidenes skrell for strømmeselskapet. 

Viaplay Group så dagens lys som Nordic Entertainment Group i 2018 og var før det en del av Modern Times Group (MTG). Selskapet driver strømmetjenesten Viaplay og TV- og radiokanaler som TV3 og P4. Viaplay Group eier også halvparten av Allente sammen med Telenor.