Tirsdag formiddag kunne TV 2 erfare at kriserammede Viaplay skal ha meldt om nedbemanning og endringer i organisasjonen i et internt allmøte. Det skal være snakk om 20 årsverk, og de berørte vil få tilbud om sluttpakke. Dette får også Kampanje opplyst av kilder.

Til Kampanje går nå midlertidig norgessjef Kenneth Andresen langt i å bekrefte at en nedbemanning er på trappene. 

Les også: TV 2: Viaplay nedbemanner

- Vårt fokus er nå å ha gode dialoger med ansattrepresentanter og verneombud for å ha en ryddig prosess. Da dette er et pågående arbeide kan vi ikke dele flere detaljer per nå, skriver Andresen i en e-post til Kampanje.

Viaplay opplyser samtidig at de ikke kan svare på «konkrete spørsmål knyttet til dette ennå».

I pressemeldingen hvor det ble klart at Viaplay gikk tilbake til en modell med landssjefer 28. juni, og hvor P4-sjef Kenneth Andresen ble presentert som norgesjsjef, skrev konsernet samtidig at «hver leder vil gjennomgå sine organisasjoner for å sike full optimalisering og fokus. Det finansielle avtrykket av endringene vil bli annonsert som del av en oppdatering på eller før 20. juli».

- Som en del av implementeringen av den nye operative modellen som ble kommunisert 28. juni må vi ta beslutninger om forandringer i roller og ansvar innenfor flere deler av konsernet, kommenterer Andresen til Kampanje.

Omorganiseringen i ledelsen og nedbemanningen TV 2 henviste til tirsdag formiddag kommer i kjølvannet av at Anders Jensen gikk av som administerende direktør i Viaplay Group med øyeblikkelig virkning 5. juni i år. Da justerte samtidig selskapet sine utsikter for året, og aksjen raste på børs.

I dag er selskapets verdi på børs rett over 4,6 milliarder svenske kroner. Før aksjekrasjen i starten av juni var verdien på over 17 milliarder svenske kroner. 

Viaplay Group står midt i selskapets største krise noensinne etter at det  ble kjent at konsernet møter mindre etterspørsel fra TV-abonnentene og nedgang i reklamemarkedet, og at selskapets resultater for 2023 blir langt svakere enn ventet.