Saken blir oppdatert.

DN Media Group lanserer et kostnadsprogram på inntil 60 millioner kroner for å sikre lønnsomhet og mulighet til fremtidige vekst og produktinvesteringer.

- DN-gruppen kan vise til inntektsvekst de siste tre årene, men opplever i likhet  med resten av Medie-Norge et svært krevende kostnadsbilde, økt inflasjon og  lavere inntektsvekst. Derfor må vi gjøre kostnadsjusterende tiltak, sier konsernsjef Trond Sundnes i en pressemelding.

Selskapet skal kutte 45 millioner kroner i konsern og fellesfunksjoner med effekt fra 2024 og 15 millioner kroner i de forskjellige publikasjonene, som Dagens Næringsliv.

Kuttene innebærer nedbemanning, bekrefter Sundnes.

- Vi har innsett at dette kostnadsarbeidet dessverre også vil innebære at vi må  bli færre ansatte i konsernfunksjoner. Det var et veldig vanskelig budskap å dele med gode kollegaer i dag, sier han i pressemeldingen.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

Da DN Media Group (tidligere NHST Media Group) la frem fjorårets resultater tidligere i sommer, viste de en halvering av driftsresultatet fra 72,1 millioner kroner i 2021 til 36,6 millioner kroner i 2022.

Dagens Næringslivs driftsresultat falt med 86 prosent og landet på 5,8 millioner kroner.

Les mer: Kraftig resultatfall for Dagens Næringsliv: - Langt under vår ambisjon

Som Kampanje tidligere har skrevet skal norske mediehus kutte over én milliard kroner de neste årene. Tidligere denne uken ble det kjent at Story House Egmont skal kutte 70 millioner kroner.

Les mer: NJ-lederen om milliardkuttene: - Selvsagt er jeg bekymret