Saken oppdateres. 

Resultatsesongen blåses igang med blant annet strømmeselskapet Netflix som varsler om en sterk vekst i antall abonnenter og det med hele 8,76 millioner kunder. Det var langt bedre enn analytikernes forvetning om en vekst på rundt seks millioner nye kunder. 

Totalt nærmer selskapet seg nå 250 millioner abonnenter.

Selskapet varsler nå en økning i prisene og først ut er USA, Storbritannia og Frankrike. Der vil prisen øke med to dollar til 11,99 dollar for det rimeligste abonnementet. I England blir prisøkningen på ett pund og dermed vil et abonnement koste 7,99 engelske pund, skriver Financial Times

Nylig introduserte Netflix en reklamefinansiert pakke, men i kvartalsrapporten heter det at lanseringen går tregere enn først antatt og selskapet skriver at det tar tid å bygge opp en ny forretning helt fra bunnen av. Netflix er imidlertid optimistiske. 

- Annonsekroner følger øynene som ser, og stadig mer TV-seing skifter fra lineær til strømming og vi er ledende innen strømming. I tillegg er engasjementet til våre reklamekunder sterkt. Selv om vi har mye arbeid foran oss for å bygge opp denne virksomheten, gjør vi gode fremskritt og legger grunnlaget for det vi tror bør være en inntektstrøm på flere milliarder dollar over tid, skriver Netflix i rapporten. 

Selskapet ønsker fremover å se mer mot lønnsomhet enn et stadig jag etter nye kunder i et globalt strømmemarked som utelukkende har fokusert på brukertall, og lønnsomt er Netflix.

For perioden august til og med september tjente Netflix snaue 1,2 milliarder dollar på driften etter en driftsmargin på 22,4 prosent. 

Omsetningen landet samtidig på 8,5 milliarder dollar i tredje kvartal, en klar bedring sammenlignet med tilsvarende omsetning for ett år siden. Den gang var omsetningen på 7,9 milliarder dollar slik at veksten år mot år var på nesten åtte prosent. 

Aksjen hoppet i etterhandelen på Wall Street etter tallslippet, og er i skrivende stund opp over ni prosent.

Totale antall kunder Netflix nå har ved utgangen av september er 247,2 millioner abonnenter og selskapet tror veksten i fjerde kvartal vil være omtrent som i tredje kvartal.