For en måned siden bekreftet rubrikkselskapet Schibsted at de hadde mottatt et ikke-bindende forslag fra en Blackstone-støttet investorgruppe om å overta aksjene i Adevinta.

Nå skriver Finansavisen at nye oppkjøpsrykter sender Adevinta-aksjen nedover. De viser til artikler i det tyske magasinet Manager Magazine og Bloomberg, hvor det kommer frem at det skal ha oppstått motstand fra deler av investorgruppen som følge av det de kaller en forverring av markedsutsiktene for selskapet.

- Det er litt vanskelig å skjønne hvorfor. Makroøkonomien er kanskje litt svakere, men det har ikke skjedd noe som skal bety en kollaps for Adevinta. Derfor virker det argumentet litt tynt, kommenterer Nordea Markets-analytiker Kristoffer Pedersen til Finansavisen.

Adevinta ble skilt ut som eget selskap fra Schibsted i 2019, og i 2020 kjøpte selskapet opp Ebays rubrikkvirksomhet i en avtale verdt 85 milliarder kroner.

Schibsted er nest største eier i selskapet med en aksjeandel på 28,1 prosent, men målet er å selge seg ned. I høst utløper lock up-avtalen til det norske mediekonsernet, som åpner for at de kan selge seg ned til under 25 prosent.