Saken blir oppdatert.

Det bekrefter programleder Fredrik Solvang på egen Instagram-profil tirsdag ettermiddag.

- Det er de siste dagene sagt at NRK som landets største mediehus, med størst gjennomslagskraft, må være ekstra påpasselig med fakta og presseetikk. Det er jeg enig i. Debatten er Norges største debattprogram, og vi skal ta opp de viktigste og mest aktuelle diskusjonene. Så i kveld kommer vi ikke utenom å snakke om hvordan NRK kunne gjøre så feil, skriver han.

Les også: Redaktør mener NRK bør legge «Bamsegutt»-dokumentar i skuffen

De siste dagene har det stormet rundt NRKs dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt». Serien handler om en ufør mann i 60-årene som flyttet til Filippinene for ti år siden, men som nå ønsker å komme hjem til Norge med Tore Strømøys hjelp.

I helgen ble det kjent at mannen med kallenavnet «Bamsegutt» ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Denne dommen unnlot NRK å opplyse om i serien, selv om de ble gjort kjent med den flere uker før den ble publisert.

Søndag ettermiddag gikk NRK ut og tok selvkritikk på at de ikke tok med denne informasjonen i dokumentarserien. De valgte samtidig å trekke alle fire episoder av serien midlertidig.

- Vi jobber nå med hvilke endringer som må til for at vi skal kunne publisere serien på ny, det handler både om hvordan dommen skal omtales og om det er andre nye elementer vi må vurdere i på ny dagens kontekst, sier direktør for Distriktsdivisjonen Marius Lillelien til Kampanje.

PR-nestor Hans Geelmuyden kaller dette en omdømmekrise. 

- NRK er ofte ganske flinke og innovative, men dette er jævlig dårlig, kort og godt. Jeg ville ikke nøle med å kalle dette en krise for NRK. De erkjenner det også, derfor har de avpublisert, sier han til Kampanje.