Onsdag morgen ble det klart at Viaplay igjen må utsette sin resultatpresentasjon, og nå begynner klokken for alvor å tikke for det kriserammede selskapet.  30. november er absolutt siste frist for Viaplay, ettersom selskaper som er notert på Stockholmsbørsen er pålagt å publisere delårsrapporter innen to måneder etter utgangen av resultatperioden.

Dagens utsettelse ble kjent én time før Viaplay etter planen skulle legge frem sine resultater for tredje kvartal i dag. 

Dermed har Viaplay nå halvannet døgn på redde selskapet og samtidig overholde børsreglene. 

Les også: Viaplay utsetter tallslipp for andre gang - er fortsatt i eiersamtaler

Aksjen straffes
Investorene på Stockholmsbørsen tar imot nyheten på verst mulig måte og sender aksjen ned med nærmere syv prosent. Aksjen hadde før børsen åpnet i dag falt med rundt 90 prosent så langt i år og var onsdag ettermiddag priset til rundt to milliarder kroner.

Men etter dagens utsettelse straffer investorene Viaplay-aksjen ytterligere med å barbere bort 200 millioner kroner i børsverdier. Onsdag formiddag er markedsverdien på 1,8 milliarder kroner.  

- I finansbransjen venter alle nå på at det skal tilføres penger. Jeg tror de fleste går ut ifra at det er nødvendig og før det skjer vil ingen ta i aksjen med ildtang, sa aksjeanaytiker Rasmus Engberg i Handelsbanken til Kampanje tidligere i uken.

Begrunnelsen for dagens utsettelse er likelydene med tidligere utsettelser, og ifølge pressemeldingen som gikk ut klokken 06.00 onsdag, «fortsetter diskusjonene med de største aksjonærene, lånetagerne og obligasjonseierne om en potensiell rekapitalisering av selskapet».

Blant disse finner en både banker og nye eiere som Canal+Schibsted og tsjekkiske PPF, som alle kjøpte seg inn i selskapet etter sommerens krisemeldinger.

Les også: Schibsted om nye Viaplay-investeringer: - Snakker ikke milliarder på milliarder