Det kriserammede TV-konsernet Viaplay selger seg ut av Storbritannia gjennom en avtale med selskapet Premier Sports. Det melder svenske Dagens Industri.

Hvor mye penger det er snakk om oppgis ikke, men toppsjefen i Viaplay Jørgen Madsen Lindemann er på en desperat pengejakt i et forsøk på holde selskapet i live. 

Viaplays pressetalsmann bekrefter avtalen som også omtales i skotske medier.  

Dermed selger Viaplay seg ut av det britiske markedet ettersom selskapet under den forrige ledelsen kjøpte Premier Sports i en avtale som verdsatte det britiske betal-TV-selskapet til 30 millioner britiske pund. Det var tilbake i 2022 og selger den gang var Setanta Sports. Men ett år etter lansering er det brutalt slutt for Viaplay på den britiske øya.   

Les også: Viaplay lanseres i Storbritannia i november

Gjennom kjøpet av Premier Sports ble Viaplay eier av eksklusive rettigheter til League Cup, landslagskampene til det skotske herrelandslaget i fotball og den skotske cupen, som Viaplay delte med BBC i Skottland. 

Premier Sports bekrefter via avisen The Scottish Sun at de vil ta over alle Viaplays skotske sportsrettigheter. 

Utsetter resultatpresentasjon
Viaplay er inne i en hektisk sluttspurt med tanke på å refinansiere selskapet etter sjokkbeskjeden i sommer. Da varslet Madsen Lindemann at selskapet lå an til et milliardtap på driften i 2023 og det før ekstraordinære milliardkostnader knyttet til en storstilt nedbemanning, nedskrivninger og mulige salg og avvikling av virksomheter.

Siden den gang har den ene dårlige nyheten avløst den andre og Viaplay har allerede utsatt to resulatpresentasjoner. Siste frist med tanke på å overholde Nasdaq-børsren i Sverige, er å legge frem tallene i morgen. 

Da er det også ventet at Viaplay-ledelse vil legge frem planene for medieanalytikerne venter blir en rekapitalisering av selskapet. 

Les også: Viaplay utsetter tallslipp for andre gang - er fortsatt i eiersamtaler