Premier League-ledelsen bekrefter at den er enig med tre medieaktører om nye TV-avtaler. Kontraktene er de største tilknyttet britisk idrett noen gang. Det opplyser ledelsen i den fremste britiske fotballigaen i en uttalelse mandag.

Det er Sky Sports og TNT Sports som har forlenget sine avtaler rundt senderettighetene fra Premier League. De nye kontraktene gjelder for fire sesonger fra og med 2025/26-sesongen.

I tillegg har BBC sikret seg rettighetene til å sende høydepunkter fra kampene.

Premier League-ledelsen opplyser at avtalene som er inngått er de største i historien for britiske sportsrettigheter.

Les også: Warner Bros. Discovery-kanal kjøper engelsk football

90 milliarder
«De annonserte avtalene vil utløse i alt 6,7 milliarder pund i inntekter over fireårsperioden», heter det i en uttalelse. Summen tilsvarer over 91 milliarder norske kroner.

De samlede inntektene øker med fire prosent sammenlignet med forrige avtaleperiode.

Sky Sports har sikret seg retten til å sende minimum 215 direktesendte kamper per sesong, hvilket innebærer 140 helgekamper samt kveldskamper fredag og mandag. Kanalen kan også sende tre fulle midtukerunder.

For første gang inneholder også avtalen med TV-kanalen muligheten til å sende samtlige kamper i siste serierunde i Storbritannia.

Les også: Blackstone og EQT byr på tysk fotball

Høydepunkter på BBC
TNT Sports har på sin side rettighetene til 52 kamper per sesong, inkludert eksklusiv tilgang på kamper som begynner 13.30 på lørdager samt to midtukerunder.

For første gang vil alle kamper som ikke går lørdag klokken 16 bli sendt direkte i Storbritannia.

BBC kan sende høydepunkter fra samtlige 380 kamper hver sesong.