Viaplay planlegger å lansere en helt ny TV-kanal for sportsnyheter. Det ble kjent da selskapet offentliggjorde resultatene for første kvartal tirsdag morgen.

Den nye TV-kanalen skal kapitalisere på selskapets eksisterende sportsrettigheter, som blant annet inkluderer Premier League og vintersport, og skal lanseres i de fleste av Viaplays kjernemarkeder i løpet av sommeren og høsten.

- Dette er en naturlig måte for oss å tilby enda mer innhold til våre sportstilhengere og tjene mer penger på våre sportsrettigheter, sier Jørgen Madsen Lindemann i tirsdagens resultatpresentasjon.

Samarbeider med Sky
Kanalen skal tilby sportsnyheter fra hele verden samt magasinprogrammer og Madsen Lindemann kunne fortelle at Viaplay også har inngått et samarbeid med Sky Sports om innhold fra deres nyhetskanal og Premier League-kanaler.

På spørsmål fra Kampanje om det er aktuelt å inngå avtaler med andre nordiske TV-kanaler om innhold, svarer Madsen Lindemann:

- Vi har allerede eksisterende avtaler med partnere i Norden som vi vil være i stand til å utnytte med en nyhetskanal, sier han.

Åpner for salg av reklame 
Nysatsingen blir tilgjengelig for Viaplay-abonnenter og selskapet åpner også for å forhandle med de store TV-distributørene om kanalen. Kanalen vil også åpne opp for salg av TV-reklame. 

Viaplay - som tidligere i år kom i mål med en storstilt rekapitalisering - taper fortsatt penger på driften. Det viser rapporten for første kvartal.

Driftsunderskuddet var på 473 millioner svenske kroner. Det tilsvarer drøye 480 millioner norske kroner med dagens valutakurs.

Omsetningen derimot økte med fem prosent til 4,7 milliarder svenske kroner.

Les mer: Viaplay tap på nesten 500 millioner kroner - slår hardt ned på kontodeling