Hvert år kårer kommunikasjonsbyrået Apeland og Reputation Institute de selskapene som har best og verst omdømme og i årets undersøkelse er det en ny vinner som troner på toppen. For første gang går Tine til topps på Apelands omdømme-barometer - og vipper dermed Freia ned fra tronen. Det er Dagens Næringsliv som skriver dette.

- Vi takker forbrukerne for tilliten, og lover at det ikke blir noen hvileskjær framover. Førsteplassen skal vi bruke som motivasjon for å bli enda bedre, sier konserndirektør kommunikasjon, Lars Galtung i en melding. 

Samtidig blir det klart at Facebook får et kraftig fall. Sammenlignet med i fjor stuper selskapet med nesten syv poeng. Det er mest av alle og gjør at teknologiganten skraper bunnen med bare Ryanair og McDonald's under seg.

- Dette er ikke et sted vi vil være. Vi vil ikke være helt nederst uavhengig hvem vi er der sammen med. Samtidig er det ikke helt overraskende. Det var en del turbulens i 2018, så vi har en jobb å gjøre på tilliten vår, sier sjefen for Facebook i Norge, Rune Paulseth, til DN.

Les også: Facebook-sjef varsler store endringer - lanserer nytt slagord og kvitter seg med blåfarge