Geelmuyden Kiese slipper i dag oppdaterte tall for driften i 2018. De viser at det norske byrået hadde en omsetning på 152,9 millioner kroner og et underskudd på 2,8 millioner kroner.

Allerede i februar meldte byrået at de ville gå på sitt første underskudd i Norge siden 2001. Da ble underskuddet «kun» varslet til å være på 1,5 millioner kroner i 2018. 

Også den nordiske driften går med underskudd. Hele Geelmuyden Kiese Gruppen hadde en omsetning på 231,4 millioner kroner i 2018 (+1 prosent) og et underskudd på 4,7 millioner kroner. Det er første gang siden 2010 at selskapet taper penger i Skandinavia. I 2017 avsluttet de året med et overskudd på 4,7 millioner kroner.

I Danmark var underskuddet på to millioner danske kroner, mens GK i Sverige klarte et overskudd på en halv million svenske kroner. 

- Det er en prestasjon å drive et byrå med så mange flinke folk, så dårlig. Med en de facto eierandel i GK Gruppen på 95 prosent er alt som skjer i selskapet mitt ansvar, også ansvaret for å rydde opp. Det siste året har vi fjernet staber, og senket månedlig break-even med kr 1,5 millioner. Vi har invitert inn nye og sultne partnere, og kommet oss ut i myra. Driften i 2019 er igjen lønnsom, og vi ser konturene av en prestasjonskultur, sier Hans Geelmuyden, sjef i GK Gruppen og i GK i Norge, i en pressemelding.

Da Kampanje snakket med Geelmuyden i februar, så han ikke behov for noen snuoperasjon.

- Det er ikke behov for å snu noe! Som du ser, er GK en suksessbedrift. Nå er vi ferdig med en kraftig vekstfase, det var det som skjedde. Samt at vi vant alle de prisene, og kåret til det beste byrået av kundene våre i Norge, sa byråsjefen da.

Både det danske og det norske byrået har fått nye sjefer det siste året. Hans Geelmuyden overtok selv som ny sjef i Norge i mai i fjor etter Nina Riibe, og ikke lenge etter overtok Karne Lykkebo som ny sjef i Danmark.

Johan Brandt har fortsatt som svensk GK-sjef.

Les mer: Nina Riibe slutter som GK-sjef etter et drøyt år som byråleder