Anfo (Annonsørforeningen) skal igjen kåre årets foredragsholder. Kåringen vil finne sted på DSAD (Den Store Annonsørdagen), som Anfo arrangerer for 13. året på rad og denne gangen på Latter. I fjor var det Lise Tangen Hansen fra Penetrace som stakk av med seieren og hvem som vinner prisen i år skal avgjøres i midten av oktober. 

Med nominasjonene klare kommer det tydelig frem at Vipps dominerer årets liste. For både Kine Bergseth, Elisabeth Haug og Hanne Norstrøm-Ness i Vipps er blant de 16 nominerte til prisen.

- Får dere tid til å jobbe med Vipps når det er så mange av dere som holder foredrag?

- For oss er det en viktig del av det å bygge merkevaren at vi også er ute og snakker om Vipps. Jeg er jo litt underdog og har holdt et par innlegg til nå, mens Elisabeth og Hanne er jo ganske drevne, sier Kine Bergseth til Kampanje.

- Hva er det med Vipps som gjør at dere er så flinke?

- Det er vel kombinasjonen av at historien til Vipps er spennende, reisen til Vipps som folk syntes er veldig spesiell og måten vi jobber med innsikt for å skape kommunikasjon og produkter som begeistrer, som gjør at folk lytter litt ekstra, sier Bergseth. 

De nominerte er basert på evalueringer av Anfos mange konferanser, som nå nærmer seg 150 konferanser i året. Blant de 16 nominerte er det seks kvinner og ti menn. Vipps er eneste selskap med mer enn én nominasjon.

- Hva tenker du om at det er tre fra Vipps på listen?

- Vi er jo et merkevaredrevet selskap som topper mange kåringer over anbefalte merkevarer og det de unge snakker om og liker, og det er jo et godt utgangspunkt for å skape interesse. Samtidig er Vipps et sted der man raskt må bli trygg på å snakke foran et publikum, og vi brenner for det vi gjør. Det smitter lett over i formidlingsevnen, forteller Bergseth.

- Blir det intern konkurranse blant dere tre? Ekstra gøy å vinne, ekstra surt å tape?

- The race is on for å si det sånn, sier Bergseth og ler.

Administrerende direktør i Anfo, Jan Morten Drange, sier evalueringskriteriene har to elementer, presentasjonsform og faglig innhold.

- Alle i finaleheatet har høy score på begge variablene. Vi ønsker med dette å takke alle våre gode venner som hjelper oss med en viktig del av vår virksomhet! Denne hjelpen fra våre faglige partnere viser hvor viktig Anfo er som arena for kompetanseheving og kompetansedeling. Dette er en utmerkelse det er utrolig moro å dele ut, sier Drange.

Her er de nominerte til prisen Årets foredragsholder, i tilfeldig rekkefølge:

Elisabeth Haug, Vipps

Thomas Johansen, PHD

Sindre Kjoså, RED Performance

Hanne Norstrøm-Ness, Vipps

Cathrine Moksnes, Good Morning Naug

Christian Nordby Bø, Mindshare

Vebjørn Søndersrød, Advokatfirmaet Ræder

Anders Willstedt, seriegründer

Håvard Rønnevig Bakken, Anfo

Dr. Johnny Ryan, Brave

Chris Baréz-Brown, Upping Your Elvis

Kjersti Jamne, Telia Norge

Kristoffer Vangen, Bauer Media

Vibeke Trasti, Olav Thon Gruppen

Torbjørn Furu Krogstad, Geelmuyden.Kiese

Kine Bergseth, Vipps