Zaineb Al-Samarai (35) blir ny idrettspresident etter å ha fått klart flest stemmer i søndagens valg på idrettstinget i Bergen. Totalt ble det 138 mot 29 stemmer i favør Al-Samarai og med det var det et klart flertall i norsk idrett for Al-Samarai. Hun kom til Norge som syvåring etter å ha flyktet med familien fra Irak og blir med det landets første idrettspresident med minoritetsbakgrunn.

- Jeg kommer til å ta til tårene igjen. Det er stort. Det har vært en lang valgkamp og et langt idrettsting. Vi har stått opp tidlig og vært oppe sent, så det ble veldig følsomt. Så var det veldig overveldende når man får klemmer av hele idrettsstyret og norsk idrett, sa en tydelig rørt Al-Samarai til TV 2 rett etter valgersultatet var klart. 

Til daglig jobber Al-Samarai som kommunikasjonsrådgiver i Storm Samfunn, der hun også er partner. Storm Samfunn er søsterbyrået til Petter Stordalens PR-byrå, Storm Communications.

- Vi er utrolig stolte av Zaineb. Hun har vært helt sentral i å bygge Storm Samfunn til et byrå som utfordrer i bransjen. Nå skal hun i gang med en svært viktig jobb for norsk idrett. Hele Storm heier og ønsker henne lykke til som idrettspresident, sier Julie Remen Midtgarden daglig leder Storm Samfunn. 

- Håper du den nye idrettspresidenten vil komme tilbake en gang til Storm Samfunn? 

- Zaineb vil alltid være velkommen tilbake til Storm Samfunn, sier Midtgarden. 

Al-Samarai har lang fartstid som Ap-politiker på Stortinget og i Oslo bystyre. Hun har vært aktiv som idrettsutøver og har samtidig vært styreleder i Holmlia sportsklubb og sitter også i styret i Vålerenga Fotball Elite. I tillegg er hun sittende styremedlem i Idrettsforbundet sammen med Berit Kjøll. 

Al-Samarai tar over etter Berit Kjøll som har vært president de siste fire årene etter en valgkamp som har vært preget av et visst konfliktnivå.  Kjøll ønsket en ny periode på toppen av norsk idrett, men en varslingssak var med å skjemme Kjølls valgkamp.

Les også: PR-topp seiler opp som kandidat til ny idrettspresident