Kommunikasjonssjef Daniel Torkildsen Lea i Høyre har sagt opp jobben og starter i ny jobb i PR-byrå. Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Etter fire valgkamper og syv fantastiske år i Høyre var tiden inne for å bevege seg videre. Dette var en beslutning jeg tok før valget, sier Lea.

Lea har vært sentral i arbeidet med Høyres valgkamp, en valgkamp som resulterte i at Høyre fikk prisen «Årets valgkampvinner» av Kampanjes valgkampjury.

- Å avslutte det hele med et svært godt lokalvalg, var et perfekt punktum, sier han.

Han vender tilbake til PR-byrået Zynk.

- Jeg gleder meg til å gjenforenes med gode kollegaer i Zynk, hvor jeg får jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og kommunikasjon med noen av landets mest spennende kunder. Zynk har lagt en offensiv plan for å bli et enda sterkere strategisk rådgivningsmiljø. Rådgiverne der har en unik forståelse av samfunn og næringsliv. De har også en helt spesiell innsikt i ledere og topplederes behov for å skape positiv endring internt og i samfunnet, sier han.

Daglig leder i Zynk, Guri Størvold, sier hun «glad for at Torkildsen Lea velger å komme tilbake til PR-byrået.»

- Vi vet at han er en dyktig rådgiver med et skarpt politisk hode. Han har spilt en viktig rolle i Høyres suksess og nye måte å kommunisere på. Han har vært en betrodd rådgiver og har stor innsikt i politiske prosesser, sier Størvold i Zynk.

Daniel Torkildsen Lea blir dermed den andre nye partneren som blir ansatt i Zynk i år. I vår kom Johan Wilskow (46) også inn i partnerskapet i Zynk, som med dette teller seks partnere.

- Vi bygger nå et sterkt rådgivningsselskap med ståsted i kommunikasjon som er enda bedre rigget til å løse de virkelig vanskelige sakene. Nå får vi inn flere sterke, erfarne og modige rådgivere som vil styrke leveransene til våre kunder fremover, sier Størvold.

Tidligere i dag var Størvold ikke nådig mot Leas tidligere arbeidsgiver Høyre i anledning avsløringene av Sindre Finnes’ aksjehandler og Erna Solbergs håndtering av krisen.

Les mer: - Erna Solberg har brutt regel nummer én i krisehåndtering

Tom Erlend Skaug, generalsekretær i Høyre, sier han vil takke Torkildsen Lea for «innsatsen og engasjementet han har lagt ned for partiet de siste syv årene.»

- Han har vært en sterk bidragsyter til partiets strategi og operative gjennomføring gjennom de siste valgkampene. Daniel har vært en høyt verdsatt rådgiver for partiledelsen, parlamentarisk ledelse og for oss i den administrative ledelsen. Og ikke minst er han en god kollega som vi kommer til savne, sier Skaug.