Saken oppdateres.

Stian Lyberg blir ny leder for MSL. Det skriver Publicis i en pressemelding fredag morgen.

Han overtar sjefsstolen fra Rolf Aaneland, som varslet sin exit fra byrået før jul i fjor.

Den nye byrålederen har et mål om å gi Publicis-familiens PR-byrå en tydeligere posisjon og økt kreativ kraft.

 - Publicis MSL plasserer seg blant de ti beste i Byråprofil, men min foreløpige vurdering er at MSL har tatt ufortjent liten plass i markedet. Samtidig er det få eller ingen som har de samme forutsetningene for å skape kreativ, kraftfull kommunikasjon for kundene som byråene i Publicis. Så både markedet og bransjen kan forvente seg et MSL som de neste årene vil ha raskere sko og være litt mer rampete. Vi skal tørre å utfordre kunder, bransjen og ikke minst oss selv, sier Lyberg pressemeldingen.

Han har nesten 30 års erfaring fra bransjen, blant annet som en av de opprinnelige grunnleggerne av PR-operatørene. I 2019 satte han punktum for 16 år i PR-operatørene og flyttet inn på en gård ved Randsfjorden på Hadeland. Derfra har han drevet sin egen rådgivningsvirksomhet.

Lyberg har tidligere også vært ært administrerende direktør i mediebyrået Vizeum, og hatt reklame- og markedssjefsroller i Ikea og Power.

- En viktig suksessfaktor for å lykkes med vår strategi er forståelse for hvordan virkemidlene henger sammen og skaper effekt for kundene. Stian forstår dette, i tillegg til at han kombinerer et skarpt strategisk hode med en evne til å tenke nytt. Det tror vi både kundene og kollegaene i Publicis vil få stor nytte av, sier administrerende direktør i Publicis Norge, Peder Mittet.