Hege Marie Norheim starter opp i PR- og klimabyrået til Sopra Steria. Det var for to år siden at konsulentgiganten kjøpte klimarådgivningsselskapet Footprint med blant andre Trine Skei Grande, Øyvind Vederhus og gründer Beate Nossum i spissen.

Les også: Trine Skei Grande forlater Footprint

Nå er Footprint en integrert del av Sopra Steria og Norheim starter opp med ansvar for energisektoren, hvor hun skal jobbe med bærekraftig strategi og omstilling. Hun kommer fra batterisektoren og fra rollen som myndighetskontakt og bærekraftsdirektør i Freyr.

- I Norge har vi grønn kraft, høy grad av digitalisering og veldig mye kapital. Det er et godt utgangspunkt, og nå blir det avgjørende at virksomheter og politikere ikke sover i timen. Vi må unngå at Norge får et Kodak-moment, hvor aksepten for nødvendig endring kommer for sent, sier Norheim i en melding. ‘

Hun har erfaring fra Equinor, Hydro og Finansdepartementet har hun jobbet flere år ved Statsministerens kontor (SMK).

Leder for Sopra Steria Footprint, Øyvind Vederhus, mener Norheim bringer «unik og attraktiv kompetanse til torgs.»

- Hege Marie tar med seg dyp innsikt i energisektoren, bunnsolid forretningsforståelse og erfaring fra politiske prosesser på høyeste nivå.  Næringslivet stor foran store utfordringer, og trenger erfarne rådgivere som kan hjelpe dem med å sette retning og gjennomføre bærekraftige strategier.. Hege Marie er i en klasse for seg, og har allerede gjort seg bemerket både hos kunder og internt i vårt rådgivermiljø, sier Vederhus.

Les også: Eggs og Sopra Steria Footprint med felles satsning: - Utfyller hverandre godt