Rune Mørck Wergeland og Martin Apenes startet PR-byrået Wergeland Apenes tilbake i 2011. I 2023 solgte de byrået til Aller Medias byrånettverk Ahead Group, men gründerne har beholdt en eierandel på 17 prosent.

Nå slutter Martin Apenes i selskapet han var med å starte for å bli advokatfullmektig i Mageli. Det var Kom24 som først omtalte saken.

- Veldig stolt
Overfor Kampanje forteller Apenes at dette er en drøm han har hatt lenge.

- Jeg er utdannet jurist og da jeg passerte 40 tenkte jeg at jeg aldri blir advokat, men så dukket det opp en mulighet hos advokatfirmaet Mageli som jeg synes var spennende med all den erfaringen jeg har fra politikk og kommunikasjon i kombinasjon med jussen, sier han.

- Hva tenker du om å forlate byrået du har vært med å starte?

- Det blir som når ungene flytter hjemmefra, eller omvendt. Det blir veldig rart. Jeg er glad i alle som er der, og har vært med på å rekruttere alle sammen. Vi har fått tillit fra viktige kunder med spennende utfordringer og har klart å skape oss et navn i bransjen som har rykte på seg for å levere kvalitet og gode løsninger. Jeg er veldig stolt av Wergeland Apenes og det vi har fått til.

- Kommer du til å selge deg ut av Wergeland Apenes?

- Det er ikke naturlig at jeg er eier i overskuelig fremtid. Detaljene får vi ta etter hvert.

Var bransjens best betalte
Fjorårets skattelister viste at Martin Apenes hadde en skattbar inntekt på godt over 13 millioner kroner i 2022. Dermed var han landets best betalte PR-topp, ifølge Kampanjes oversikt. 

- Det meste kommer fra salget av Wergeland Apenes, forklarte Apenes til Kampanje.

Les mer: Inntektene skyter i været etter byråsalg - PR-gründere tjente mer enn alle rivalene

- Blir spennende
Marte Ramuz Eriksen
blir ny byråleder i Wergeland Apenes. Hun kommer fra Zynk, der hun har vært partner.

- Dette blir spennende. Jeg ble sjarmert i senk av gjengen i WergelandApenes som har så klare  og tydelige faglige ambisjoner for byrået, samtidig som man er en del av en større gruppe som skal ta helhetlig kommunikasjon til et nytt nivå. Å videreutvikle Wergeland Apenes sin strategiske profil, samtidig som vi er en viktig del av et stort og faglig prosjekt, gleder jeg meg til, sier Eriksen.

Wergeland Apenes har i dag 14 rådgivere med erfaring fra næringsliv, politikk og media. 

- En solid leder
Toppsjefen i Ahead og styreleder i Wergeland Apenes, Kjetil Botten Skogly, sier Eriksen har omfattende erfaring med strategisk posisjonering, finansiell kommunikasjon, krisehåndtering og som rådgiver for styrer og toppledere. Før hun gikk til Zynk, var Eriksen finans- og gravejournalist i DN og Finansavisen. 

- Vi er veldig glade for å få Marte på laget. Hun er en solid leder og har en sterk faglig profil som  vil styrke WergelandApenes’ posisjon som et av de beste strategiske kommunikasjonsbyråene i  Norge, sier Kjetil Botten Skogly.