Gullfisken-juryen er klar - disse skal kåre årets beste reklamefilmer

Koronakrisen har forsinket Gullfisk-arbeidet. Jurylederen tror krisen vil prege hele reklameåret.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Årets Sølvfisk-jury er nå klar. Sølvfisk-juryen 2020 ledes av juryformann Kjetil Botten Skogly, daglig leder i Pol. Med seg har han konsulent i Kitchen Carina Lladó, kreatør og partner i Atyp Sigurd Solberg, markedsdirektør i Meny Jørgen Normann-Larsen, markedssjef i Finn.no, Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Ringnes Maria Heimisdottir Brennodden og eksekutiv produsent i Bacon Audun Lyngholm Wittenberg. Les mer om årets jury lengre ned i saken. 

Juryen skal hver måned kåre en Sølvfisk, månedens beste reklamefilm. Årets tolv sølvfisker vil deretter kjempe om publikumsprisen Gullfisken i starten av 2021. Da Gullfisken for fjorårets beste reklamefilm ble delt ut tidligere i år var det Bufdir og Kitchen reklamebyrå som gikk til topps.

Les også: Har ventet 19 år på seieren i Gullfisken - slik laget de vinnerfilmen

Sølvfisk-vinnerne for januar, februar og mars er enda ikke kåret, forteller TV 2.

- Nei, det er enda ikke kåret sølvfisker for årets tre første måneder. Juryen jobber på spreng og kårer nå vinnere fortløpende. Vi har ambisjoner om å være ajour innen utgangen av mai, sier salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll i TV 2 til Kampanje. 

Salgsdirektøren forteller at koronakrisen har påvirket Gullfisken-arbeidet. 

- Ja, vi ligger litt etter skjema i forhold til kåringene av årets første sølvfisker. Koronasituasjonen har ført til at vi har måttet tenke litt annerledes rundt arbeidsflyt. Vi kommer til å gjennomføre jurymøter med tilsvarende hyppighet som tidligere, men via Teams så lenge situasjonen krever det. Det planlegges for Gullfisken som en direktesendt TV-sending med publikum i salen, som vanlig, sier Rosvoll.

- Gleder oss veldig til å komme i gang

Juryformann Kjetil Botten Skogly har vært daglig leder i Pol siden 2018. Skogly har selv vært med på å vinne Gullfisken to ganger tidligere, i 2010 og 2011, begge ganger med DNB hvor han var kreativ leder.

- Vil det bli mange korona-filmer som Sølvfisk-vinnere?

- Hehe, det er vanskelig å si men det er vel ikke usannsynlig at noen av de vil dukke opp i diskusjonene i hvert fall, sier Skogly til Kampanje.

- Kommer koronakrisen til å prege hele reklameåret 2020?

- Ja, i en eller annen form tror jeg det fordi reklame og reklamemarkedet også skal speile samfunnet vi lever i og jeg tror dessverre at det vil ta tid før vi har lagt koronaen helt bak oss og vi er helt tilbake til normalen, sier Skogly.

- Når det er sagt så tror jeg mange merkevarer og byråer nå leter etter nye måter å være relevante på – se fremover samtidig som man ikke er i utakt med samfunnsdynamikken. Her spiller innsikt og ikke minst kreativiteten en viktigere rolle enn på lenge, legger han til.

På spørsmål om når den ferske juryen kan presentere årets første Sølvfisk-vinner svarer Skogly følgende:

- Så snart som overhodet mulig og vi gleder oss veldig til å komme i gang!

Fersk juryformann:

Daglig leder i Pol Kjetil Botten Skogly (bilde er tatt i en annen anledning). Foto: Eivor Eriksen.

Dette er årets jury

Kjetil Botten Skogly – Daglig leder i POL reklamebyrå

Skogly startet som strategisk rådgiver i Pol i 2015 og tok over som daglig leder i 2018. Han har lang erfaring fra markeds og kommunikasjons-stillinger på kundesiden blant annet som markeds og kommunikasjonsdirektør i Byggmakker, kreativ leder i DNB og marketingdirektør i NSB.

Sigurd Solberg, kreatør og partner i Atyp

Solberg er utdannet tekstforfatter ved Westerdals. Han har tidligere vært innom byråer som McCann, Try og Los&Co. I løpet av drøye 15 år i bransjen har han jobbet med en rekke små og store kunder som Obos, Gilde, Mercedes-Benz og Stabburet. Solberg har etter hvert opparbeidet seg en solid erfaring med juryarbeid, blant annet fra konkurranser som Gullblyanten, Gullmikken, Gullbranson og New York Festivals.

Jørgen Normann-Larsen, markedsdirektør Meny AS

Normann-Larsen har hatt jobben som markedsdirektør i en årrekke, hvor han har ansvar blant annet for å utvikle markedsstrategi, kampanjer og konseptutvikling, i tillegg til mediestrategi i alle kanaler og PR og kommunikasjon. Før dagligvare var han i ulike stillinger i Lego i inn og utland. Han har alltid vært opptatt av reklamefilm og historiefortelling, og TV er fortsatt en stor del av miksen til Meny.

Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.no

Johnsen har de siste ti årene jobbet med å få folk til å like og bruke Finn. Hun har en forkjærlighet for markedsføring der ideen baserer seg på god innsikt og har jobbet med alt fra taktiske kampanjer til merkevarestrategi - men hjertet banker aller mest for å lage reklamefilm som får folk til å smile og ha lyst til å se den igjen. Finn har de siste fem årene vunnet syv Sølvfisker.

Maria Heimisdottir Brennodden, markedssjef i Ringnes

Brennodden har bred bakgrunn innen markedsføring og blant annet vært konsulent i MarkUp Consulting, rådgiver i Ipsos, og analysesjef i Mediacom og i Coca-Cola Norge. Hun har de siste sju årene jobbet i Ringnes. Brennodden har lang erfaring med effektmålinger fra både kunde- og byråsiden, noe som har bidratt til en stor interesse for reklame og hva som kjennetegner effektiv kommunikasjon.

Audun Lyngholm Wittenberg, Executive producer i Bacon

Wittenberg har 15 års erfaring fra reklame- og spillefilm. Han har tidligere drevet produksjonsselskapet Fastland og har erfaring som senior produsent fra Vice/Virtue i København. Produsenten har vært involvert i to Gullfisker fra tiden som partner i Fantefilm.

Gullfisken-juryen er klar - disse skal kåre årets beste reklamefilmer