Stjerneduo ypper seg mot de største designbyråene: - Gir masse motivasjon til å pushe videre

Det sier de to Opening Hours-partnerne Kim Andre Fosslien Ottesen og Marius Sunde.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Nominasjonene til «Visueltprisen» for 2024 ble sluppet sist uke, og de viser at designerduoen Marius Sunde og Kim Andre Fosslien Ottesen skinner med en sterk stjerne i designbransjen etter at de startet sitt eget studio, Opening Hours, i fjor. I kamp mot landets største designbyråer får de nemlig nest flest nominasjoner til Visueltprisen med syv nominasjoner kun slått av Anti, som har åtte.

- Vi i er jo ekstremt stolte av at et byrå med to ansatte får syv nominasjoner, rett bak Anti, sier daglig leder Marius Sunde til Kampanje.

Han synes det er en fin bekreftelse på at måten de jobber på «har noe for seg».

- Det gir masse motivasjon til å pushe videre, og det er selvfølgelig veldig hyggelig med anerkjennelse fra bransjen. Det gjør også kunder og samarbeidspartnere ekstra stolte over prosjektene.

- Hva tror dere er grunnen til at et designstudio på to kan matche og overgå landets største byråer i nominasjoner her?

- Kudos til juryen for å belønne idédrevne jobber, og vi er glade for å se at tilnærmingen vår, hvor vi jobber tett på det digitale materialet med prototyper i kode og med generative designløsninger, fører til så mange nominasjoner, svarer Sunde.

Les også:  Prisvinnende Snøhetta-duo forlater Heydays etter kort tid

Startet opp for seg selv

Han trekker også frem at det er gøy å bli nominert for en rekke ulike arbeider. Opening Hours har fire nominasjoner under kategorien grafisk design og tre innenfor digital design hvor de blant annet nomineres for nettbutikk til motebutikken Yme Universe og for Live visuals til konsert med artisten Ary. 

For kun ett års tid siden tok den tidligere Snøhetta-duoen sats og startet eget studio da de sluttet i design- og emballasjeselskapet Heydays etter halvannet år. Etter ni måneder på egne ben i et tøft år for bransjen, klarte duoen og lande 2023 med en omsetning på 2,3 millioner kroner og et driftsresultat på en halv million kroner. 

- Man er jo alltid spent på hvordan det skal gå når en hopper i det på egenhånd, og vi som alle andre fått kjenne på at tidene er trangere. Samtidig er det effektivt å være to, både fra et økonomisk og prosjektmessig perspektiv. Vi har operert som et«ordentlig» studio fra første dag, og det føles veldig bra. 

- Har dere noen planer om å bli flere?

- Vi ønsker definitivt å vokse, men i riktig tempo og til riktig størrelse. Det må være for å gjøre bedre prosjekter, ikke å bli større for størrelsens skyld. 

- Nå er vi heldige nok til å få med oss dyktige samarbeidspartnere på enkelte prosjekter, som gjør at vi får kjenne på dynamikken av å bli flere.

Visueltprisen er Norges største konkurranse for design, animasjon og illustrasjon og arrangeres av bransjeorganisasjonen Grafill. Prisutdelingen går av stabelen torsdag 6. juni.

De nominerte i de ulike kategoriene kan du se her.

Stjerneduo ypper seg mot de største designbyråene: - Gir masse motivasjon til å pushe videre