Coop henter ny markedsdirektør fra Circle K - blir en av landets største reklamekjøpere

Ingrid Amundsen erstatter Aud Lundstad i Coop Norge.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I april i år ble det kjent at en av landets mektigste reklamekjøpere, Aud Lundstad, ville trappe ned i dagligvarekjeden Coop Norge og gi seg som markedsdirektør

Nå er etterfølgeren hennes klar og valget har falt på Ingrid Amundsen, som kommer fra stillingen som stillingen som europeisk markedssjef i Cirkle K.

- Vi er svært fornøyde med ansettelsen av Ingrid Amundsen. Hun har en solid og spennende bakgrunn og vil sammen med alle de dyktige ansatte på markedsavdelingen bidra til å videreføre og styrke Coops posisjon i markedet, sier direktør Kjede Håvard Jensen i Coop Norge i en internmelding som Kampanje har fått tilgang til.

Ingrid Amundsen startet sin karriere i Kraft og Maarud, før hun gikk over til Statoil Fuel & Retail. Der har hun blant annet ledet merkevareendringen fra Statoil til Cirkle K og hatt merkevareansvaret i Convenience-segmentet med fokus på å utvikle globale strategier, merkevareutvikling, kampanjer, mediakjøp og forbrukerinnsikt.

Siden 2018 har hun hatt stillingen som Head of Europe Marketing i Circle K.

- Går ikke inn for å starte noen pitsjerunder

- Hvorfor velger du nå å forlate Circle K til fordel for Coop?

- Jeg har vært med på en helt fantastisk reise i Circle K, hvor jeg har vært med på hele merkevareskiftet fra Statoil og ledet den skandinaviske utrullingen på markedssiden og i resten av Europa etter hvert. Det har vært utrolig lærerikt. Jeg følte at hvis jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt, så var tiden nå. Jeg fylte 50 på lørdag, og kanskje har det noe med det å gjøre, ler Amundsen.

- Dessuten har jeg mye å ta med meg og bruke andre steder. Det har vært litt av motivasjonen til å gjøre noe annet. Det er spennende å jobbe med en norsk merkevare igjen, jeg har tidligere jobbet med Maarud og Freia, som står nordmenn nært, og Coop er en merkevare med høy kjennskap som folk har hatt et forhold til hele livet. Det blir en spennende reise å være med på videre.

Da Kampanje tok temperaturen sist på bruttoinvesteringene i reklame og medier blant landets største kjeder og selskaper, var det Coop med alle sine kjeder – Extra, Coop Mega, Coop Prix, Obs, Coop Marked, Matkroken og Obs Bygg - som toppet listen. Legger en alle investeringene til de forskjellige Coop-kjedene i en felles pott, brukte Coop over 1,53 milliarder kroner på reklame.

- Får du et like spennende prosjekt i Coop som du har hatt med merkevareskiftet i Circle K?

- Det jeg synes er kjempespennende i Coop er at de har en unik eierstruktur med ekstremt dyp innsikt om medeierne sine, i tillegg til et svært godt omdømme. Det er veldig mye som ligger til rette for at man kan videreutvikle kundeopplevelsen også på kommunikasjonssiden. Marketingfaget er i transformasjon på alle måter, og å lede markedsavdelingen i et selskap som har dyp innsikt om kundene, skaper et godt grunnlag for å få til mye spennende fremover. 

- Må byråene til Coop forberede seg på nye pitsjerunder med ny markedsdirektør?

- Her skal jeg inn og bli kjent med hvordan Coop jobber på flere arenaer, også med byråer. Jeg går ikke inn for å starte noen pitsjerunder.

Coop jobber i dag med reklamebyråer som Anti, We Are Live og SMFB.

Les mer: Slutter i jobben som landets største reklamekjøper

- Alle merker krisen

Dagligvarebransjen har også kommet godt ut av koronakrisen. Hele markedet økte med 13,9 prosent i første halvår i år ifølge tall fra analysebyrået Nielsen.

- Er du glad du begynner i en bransje som er litt skjermet fra korona?

- Ja, det er fint å gå videre i noe som er i utvikling og vekst. Det gir muligheter til å drive godt videre og setter selskapet i en god posisjon. Men jeg tror ingen selskaper har gått gjennom koronakrisen uten å merke det.

I Circle K merket de godt at flere lot bilen stå og sjekket inn på hjemmekontor fra midten av mars

- Vi har hatt en god utvikling på noen områder i Circle K, men vi har selvfølgelig merket krisen veldig godt i at folk ikke har vært ute og kjørt, men har vært hjemme.

Synes Norgesgruppens nye satsing er spennende

- Hvordan blir transformasjonen til dagligvarekjedene påvirket av koronakrisen?

- Den digitale transformasjonen i marketingfaget startet før koronakrisen, ikke minst når det gjelder forståelse og bruk av data, egne data og tredjepartsdata, mediebyråene og hvilken partner de skal være for oss i fremtiden. Utviklingen har vært stor siden 2013 da vi hadde en kanalfordeling på 90-10 tradisjonelt mot digital  i Circle K til nå der hovedvekten på nær 60 prosent ligger på digitale kanaler. Det betyr at man må forstå hvordan man leder digitale marketingprosesser. En av mine fordeler er at jeg har jobbet både i den tradisjonelle delen og vært med på den digitale transformasjonen.

- Blir du inspirert av det Norgesgruppen gjør når de vil overta mediekjøpene til seg selv og leverandører de jobber med?

- Det er veldig spennende å utforske nye måter å jobbe på. Det er definitivt et veldig omfattende område, og så blir det interessant å se hvordan de tar det videre.

Les også: Norgesgruppen med ny byråsatsing - sikter mot 250 millioner i medieomsetning

- Kunne Coop ha gjort noe lignende?

- Det er litt tidlig for meg å uttale meg om. Coop har en fantastisk kundebase og mye innsikt, men det handler om hvordan man blant annet investerer i internressurser. For å kjøpe media i dagens marked må man ha spesialkompetanse.

Coop henter ny markedsdirektør fra Circle K - blir en av landets største reklamekjøpere