PHD-sjef om Coop-tapet: - Vemodig

Marie-Louise Alvær varsler omstilling i Omnicom-byrået etter tapet av sin største kunde.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Mandag formiddag meldte Kampanje om at Coop Norge bryter samarbeidet med PHD, og går til WAL (tidligere kjent som We Are Live), som fra før av har et omfattende reklamebyråsamarbeid med dagligvaregiganten.

Les mer: Coop bryter med PHD - legger gigantkonto hos WAL

Administrerende direktør i PHD, Marie-Louise Alvær sier til Kampanje at det er trist å miste en stor kunde som Coop Norge. 

- Det er vemodig, men vi velger å fokusere på at vi har samarbeidet med Coop i 17 år, forsvart samarbeidet i pitsj i to runder og vunnet en lang rekke høythengende priser med Coop, særlig de siste årene. Et så langt samarbeid er enestående i vår bransje, og vi har forståelse for at kunder ønsker endring av og til, sier hun.

Det er en av landets største mediebyråkontoer som nå bytter hender og Alvær forteller videre at endringene innebærer at de må omstille seg utover vinteren. 

- Men vi har de siste årene vunnet flere store kunder, som Møller Mobility Group og Kavli/Q-meieriene, og har flere ben å stå på. Den kompetansen vi har fra samarbeidet med Coop, og de kategoriene Coop representerer, er unik og ettertraktet i markedet så vi ser frem imot mulighetene som ligger i nye samarbeid, sier hun. 

- Må dere nedbemanne? 

- Det er vanskelig å si på dette tidspunktet, men vi benytter anledningen til å organisere oss for morgendagen. Vi skal jobbe med Coop en stund til og har tid til å kompensere for en del av dette. PHD har allerede fått inn en svært ettertraktet ny kunde og planlegger for flere spennende dialoger utover høsten og vinteren, forteller hun. 

Alvær vil imidlertid ikke kommentere på hvor stor andel av byråets omsetning Coop har utgjort. 

- Hvordan skal dere demme opp for tapet av Coop i tiden fremover?

- Vi har god tro på at mange annonsører ser at PHD har spennende og relevant kompetanse for dem. Med landets mestvinnende team, og dyktige ressurser på OMG-huset, er PHD godt rigget for fremtiden. Jeg kan benytte anledningen til å si at jeg gjerne tar en kaffe med annonsører som er nysgjerrige på hva PHD kan tilby, utdyper hun.

Les også: WAL kuppet Coop-avtale foran nesa på byrågiganter: - Vi avlyste konkurransen

PHD-sjef om Coop-tapet: - Vemodig