Good Morning Naug taper penger: - Ikke tvil om at det er blitt vanskeligere

Et krevende reklamemarked og dagligvare-tap resulterte i røde tall for reklamebyrået i fjor.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Reklamebyrået Good Morning Naug (GMN) ble til gjennom sammenslåingen av Naug & venner og Good Morning, og har siden oppstarten i 2010 utformet visuelt innhold for store merkevarer som Lyse, Altibox, Landkreditt og Evergood. Det siste året har de i tillegg fått med seg Summa Euity, NG Group, Care og Justify.

Regnskapstallene til GMN viser at byrået omsatte for litt over 32 millioner norske kroner og satt igjen med en byråinntekt på 24,4 millioner kroner. Selv om byråinntekten er omtrent helt lik fra året før, økte de totale kostnadene til byrået, og det resulterte i et underskudd på nærmere 900.000 kroner. I 2021 hadde GMN til sammenligning et overskudd på 1,3 millioner kroner.

Eldar Skylstad har tidligere uttalt overfor Kampanje at de hadde store ambisjoner for 2022. I forbindelse med at byrået fikk på plass Helen Selberg Johansen som ny leder i fjor, fortalte han at de budsjetterte med en pen økning i år.

- Det er blitt mange flere om beinet

At denne prognosen ikke slo til, skyldes ifølge den nye byrålederen primært et mer krevende reklamemarked og endring i etterspørselen. På toppen av det hele mistet de også Norgesgruppens nye merkevare Gigaboks som kunde etter å ha utviklet både merkevareplattform, visuell identitet og reklamekonsept for dem.

- I tillegg ser vi et marked hvor man som kunde er blitt mer kostnadsfokusert og forsiktig. Så er det heller ikke til å stikke under en stol at det er blitt mange flere om beinet når det gjelder mer tradisjonell reklame, sier Selberg Johansen. 

- Hvordan opplever dere markedet i dag?

- Det er ikke tvil om at det er blitt vanskeligere for små og mellomstore byråer å overleve i dagens marked. Timeprisene har mer eller stått på stedet hvil i 15 år, og omfattende anbudsprosesser har heller ikke gjort det enklere for oss. Men vi er optimister, vi må bare være sykt gode på det vi leverer.

Byrålederen legger til at de per dags dato ligger foran budsjettet for året.

- Og det ser ut som om vi har bra fart i tiden som kommer. Vi er takknemlige for situasjonen vi er i, markedet tatt i betraktning. Kombinasjonen av tech-gjengen vår, design og reklame har vist seg å være bærekraftig. Vi er ikke så mange, men vi har bredden til et stort byrå, det gir oss flere ben å stå på når deler av bransjen er utfordrende, påpeker Selberg Johansen.  

- Lar jobbene snakke for oss

Våren 2022 hadde byrået 24 ansatte. Ifølge årsregnskapet til Good Morning Naug lønnet byrået i snitt 20 årsverk i fjor.

- I 2022 hadde vi tre nyansettelser, og noen som sluttet eller gikk av med pensjon, sier Selberg Johnsen.

Morten Kjærnes fikk i fjor æren av å bli Good Morning Naugs første pensjonist. Han var med på å etablere Naug & Venner i 2015.

Les mer: Reklameveteran gir seg etter over 30 år i bransjen

- Har dere gjort noen permitteringer, eller planlegger dere å gjennomføre nedbemanninger?

- Vi har for tiden ingen permitterte. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Selberg Johansen.

Hun forteller heller om god vekst innenfor B2B-segmentet, hvor behovet for nye nettsider, visuelle profiler, digitale årsrapporter og merkevareplattformer fortsatt er til stede.

- Med ambisiøse og solide kunder som Altibox, Landkreditt og Evergood har vi også hatt godt trykk på den mer tradisjonelle reklamedelen, sier hun.

Til tross for at byrået gikk i minus i fjor, har byrålederen ambisjoner om vekst. 

- Vi har de riktige folka, en solid kundebase i ryggen og noen skikkelig fine, ambisiøse nye kunder. 2023 blir et år hvor vi fokuserer på å tydeliggjøre vår kompetanse og aktivt tilpasse oss en bransje i endring, både når det gjelder kundebehov og ikke minst teknologi. Det aller viktigste vi gjør er likevel å levere bra jobber, og la de snakke for oss, avslutter hun. 

Her kan du se alle tallene til Good Morning Naug for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK.

Good Morning Naug 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 32,4 38,8 - 16
Driftsresultat - 0,8 1,4
Resultat før skatt - 0,8 1,3 -

Good Morning Naug taper penger: - Ikke tvil om at det er blitt vanskeligere