Sellæg slutter i Telenor - blir partner i Tapad-gründerens nye selskap

Tidligere Telenor-topper klare for nye gründer-eventyr.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

I dag ble det kjent at Jon Gravråk, konserndirektør og leder av Digital Businesses, har besluttet å forlate Telenor. Årsaken er ifølge teleselskapet at Gravråk skal «forfølge muligheter utenfor selskapet».

Det har ikke lykkes Kampanje å oppnå kontakt med Gravråk i dag.

Les mer: Ny Telenor-topp slutter - digitalsjefen sier opp

Han er heller ikke den eneste Telenor-toppen som har forsvunnet ut døren i år. Kampanje kan også erfare at Gunnar Sellæg har forlatt selskapet. Han har vært direktør for Produkt og innovasjon, og satt også i konsernledelsen som konstituert markedsdirektør i en periode.

- Det var overhodet ingen dramatikk, sier Sellæg til Kampanje om hvorfor han har valgt å forlate Telenor.

Sellæg har vært ute av selskapet i drøye to måneder allerede.

- Jeg har vært der i fem år og synes det har vært et kjempested å være. Så sånn sett er trist å slutte, men jeg har tenkt på lenge å gå i gang med investeringer selv. Jeg hadde gjort noen investeringer før jeg begynte i Telenor, som har gått veldig bra, så bestemte meg i fjor for å gå i gang med egne investeringer som skal jobbe med norske software-selskaper som skal gå internasjonalt.

Sellægs stilling ble overtatt av Ingjerd Blekeli Spiten, som for øvrig valgte å slutte etter kun fire måneder til fordel for stillingen som konserndirektør for privatmarkedet i DNB.

 

- Var ikke planen da jeg sluttet

Det var i 2012 at Gunnar Sellæg ble hentet til Telenor av daværende Telenor Digital Services-sjef Kristin Skogen Lund. Han kom da fra en jobb som administrerende direktør i Aspiro.

Sellæg har også bakgrunn fra mediebransjen som administrerende direktør i Aftenposten Multimedia. Siden 2015 har han også vært styremedlem i Amedia. 

- Gunnar Sellæg meddelte Telenor i juni at han ønsket å starte på egen hånd, som han selv sa; en drøm han har hatt lenge, sier kommunikasjonsdirektør Atle Lessum i Telenor.

Nå går Sellæg inn som partner i investeringsselskapet Spring Capital, som har base i Miami. Der møter han tidligere Telenor-kollega Are Traasdahl, som sluttet som Tapad-sjef i juni i år, 16 måneder etter at Telenor kjøpte selskapet han grunnla for svimlende 3,1 milliarder kroner.

- Ja, det var forøvrig ikke planen da jeg sluttet i Telenor, men nå jobber vi med å sette opp et investeringsselskap. Det er litt tidlig å snakke om, vi har lyst til å komme tilbake til det litt lenger ned i løypa, sier Sellæg.

Å starte et investeringsselskap har vært en gammel drøm, forteller Sellæg.

- Jeg gjorde et par investeringer da jeg var i Aspiro, som har gått veldig bra, og jeg har erfaringer fra tjenester som har gått bra internasjonalt som Wimp/Tidal, som gjorde det ganske bra for noen år siden. I sommer fant jeg ut at timingen var god.

Ordknapp om planen videre

Han vil ikke si så mye om hvor godt han kjenner Are Traasdahl, men understreker at det er helt tilfeldig at brikkene falt på plass ved at de begge sluttet i Telenor med få måneders mellomrom.

- Det er helt tilfeldig at det ble som det ble.

- Hvor mye går du inn med i selskapet selv?

- Alle spørsmål vedrørende Spring, får vi komme tilbake til når vi har kommet litt lengre.

Det svarer Sellæg også på spørsmål om de skal ansette.

Allerede nå er det imidlertid klart at de har en tredje partner på plass i Jostein Pettersen. Han kommer fra konsulentselskapet Steinvender, der han også har vært partner, og kjenner Traasdahl fra sin tid i PA Consulting, der de begge jobbet for nesten 20 år siden.

- Jeg synes det Are har fått til har vært veldig bra, og jeg har selv hatt lyst til å gjøre noe annet. Da virket det spennende å gå i gang med investeringer, sier Pettersen til Kampanje.

- Hva slags kompetanse tar du med deg inn i selskapet?

- Jeg har jobbet med kjøp og salg av bedrifter i 15-20 år, og mye for denne typen virksomheter som vi nå skal jobbe med.

Reiser jorden rundt

Kampanje har tidligere forsøkt å komme i kontakt med Aare Traasdahl om satsingen på Spring Capital, uten å lykkes. Den tidligere Tapad-gründeren har tatt ett års fri for å reise jorden rundt med familien, men det er tydelig at Traasdahl likevel ikke har ligget på latsiden.

Selv om har han har sagt opp i Telenor, er han ikke ute av Tapad.

- Are Traasdahl er fremdeles investor i Tapad og har beholdt sine aksjer. Han sitter også fremdeles i Tapad-styret, og som grunnleggeren av selskapet med den kompetansen og kjennskapen han har til Tapad er vi meget glade for at Are fremdeles har en rolle der, sier Atle Lessum i Telenor.

Bygger nytt selskap:

Are Traasdahl har etablert Spring Capital, som skal jobbe med norske software-selskaper som sikter internasjonalt.

Sellæg slutter i Telenor - blir partner i Tapad-gründerens nye selskap