Byrågründer om reklamekonkursen: - Ekstremt vanskelig tid

For reklameveteranen Thorbjørn Naug er det ikke første gang han jobber i et byrå som avvikles. Nå tenker han mest på sine kolleger som kanskje mister jobben.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Konkursen i Good Morning  Naug er den foreløpige siste konkursen i en hardt presset reklamebransje. Kampanje har tidligere omtalt konkurser i reklamebyråene SMFB Dinamo, McCann, Hausmann, Ko&Co og Kikut. Onsdag formiddag var det Good Morning Naug som måtte ta den tunge turen til skifteretten.

Good Morning Naug så dagens lys i fusjonen av de to byråene Naug  & Venner og Good Morning i 2019, men allerede i 2015 startet reklameprofilen og bransjeveteranen Thorbjørn Naug opp sitt nye byrå.

Han synes det er trist at selskapet nå slås konkurs.

- Det var en veldig fin start på det eventyret, men det ble sakte men sikkert tøffere, særlig det siste året hvor man merket oppdragsfrafall fra kunder, sier Torbjørn Naug til Kampanje dagen etter at konkursen er et faktum.

Nå føler han mest med sine kolleger og alle de som opplever tøffe tider i reklamebransjen.

- Jeg har bare lyst til å ønske alle de som jobber i Good Morning Naug lykke til videre. Det er veldig mange flinke folk som nå kanskje ikke har jobb fremover, og jeg føler med dem, sier han.

Han sier han ønsker å rette en spesiell takk til flere av lederne i byrået, som Cathrine Moksnes, som sluttet i Naug & Venner, medpartner Eldar Skylstad og styreleder Helge Onsum.

- De har alle lagt ned en stor innsats og betydd mye for meg, sier Naug.

Les mer her: Nytt reklamebyrå til skifteretten – nå er det også god natt for Good Morning Naug

Jeg har jobbet i nesten 40 år natt og dag i denne bransjen, og vil trappe ned. Jeg hadde uansett ikke trodd at dette skulle skje med byrået. Thorbjørn Naug, grunnlegger av Good Morning Naug

- Vi hadde stor tro på fremtiden

Sist gang Naug var med på å stenge ned et reklambyrå var tilbake i 2015. Da ble det besluttet at det toneangivende reklamebyrået Bates ble avviklet av den engelske eieren WPP. Der hadde Naug jobbet i 22 år.

- Jeg har selv vært med på en avvikling før og det har alltid gått opp og ned i bransjen, men det føles litt spesielt nå. Dette er noe alle byråene er berørt av i dag, Det er mange unge folk som nå møter en tid som er ekstremt vanskelig på markedet, sier han. 

Naug forteller videre at den brå avslutningen for Good Morning Naug er «veldig vemodig når man har jobbet så hardt».

- Så fikk vi en veldig fin oppstart på Naug & Venner i 2015, hvor mange av de ansatte og kundene kom fra Bates. Vi fusjonerte med Good Morning i 2019, og vi utfylte hverandre veldig fint og hadde en stor tro på fremtiden, sier han.

Good Morning Naug har vært partnerdrevet helt siden starten og noen av de største eierne har foruten Skylstad og daglig leder Helen Selberg Johansen, vært Eirik FjellakselThorbjørn Naug og styreleder Helge OnsumI tillegg har også Jørgen Winsnes og reklameveteran Morten Kjærnes lenge vært med før de begge sluttet i byrået i fjor.

Les også:  Good Morning-gründer om konkursen: - Vi fortjente ikke denne skjebnen

Startet byrået sammen:

Etter konkursen i Bates startet Thorbjørn Naug opp reklamebyrået Naug & Venner sammen med sin tidligere kollega Morten Kjærnes. Her de to sammen i forbindelse med lanseringen av byrået.

Var i ferd med å slutte

Naug kan imidlertid fortelle at han begynte å se slutten for sin egen del i byrået. I sommer gikk han ut av styret og planen var å slutte i januar neste år.

- Jeg skulle slutte 1. januar og gikk ut av styret etter sommeren. Jeg har litt andre planer til neste år, og jeg har blitt 62 år gammel alt. Jeg har jobbet i nesten 40 år natt og dag i denne bransjen, og vil trappe ned. Jeg hadde uansett ikke trodd at dette skulle skje med byrået, sier Naug.

- Vil du fortsatt holde deg til reklamebransjen?

- Jeg har andre planer videre, og skal jobbe i mindre grad, men det blir reklamerelatert, absolutt, forteller Naug, som ikke ønsker røpe hvem han skal jobbe med fremover.

- Du eide 15 prosent i byrået, anser du nå den investeringen for tapt?

- Det er den nok, men den posten hadde ikke spesielt med verdi i disse dager. Det kunne vært hyggelig om byrået hadde kommet over kneiken og om det kunne blitt noen verdier etter hvert.

- Hadde du regnet med penger derfra for å kunne jobbe mindre fremover?

- Nei, jeg har ikke regnet med de pengene på noen som helst måte. Vi håpet selvfølgelig at det kunne bli noen verdier på sikt. Til slutt vil jeg også å rette en stor takk til alle kundene som har vært med oss i alle disse årene, sier han.

Noen av kundene Naug har jobbet med de siste årene har vært Sbanken, Trafikkforsikringsforeningen, Audi, BMW, Kirkens Nødhjelp, Joh. Johannson Kaffe, Viking Redningstjeneste og Warner Bros. Discovery. 

Byrågründer om reklamekonkursen: - Ekstremt vanskelig tid