Good Morning-gründer om konkursen: - Vi fortjente ikke denne skjebnen

Største eier og med-gründer av byrået Good Morning forteller at de har snudd hver stein i byrået for å redde det fra konkurs. Nå er det likevel slutt.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Onsdag ettermiddag meldte Kampanje at reklamebyrået Good Morning Naug (GMN) hadde gått konkurs. Det skjer i et år som har vært herjet av konkurser og permitteringer i hele reklamebransjen. 

Les mer her: Nytt reklamebyrå til skifteretten – nå er det også god natt for Good Morning Naug

Good Morning Naug så dagens lys da byråene Naug & Venner og Good Morning fusjonerte i 2019, og selskapet har hatt kunder som blant annet Lyse og Altibox, Landkreditt og Evergood på kundelisten. 

Største eier i Good Morning Naug, og en av grunnleggerne av Good Morning, Eirik Fjellaksel, forteller at de har gjort alt de kan for å redde byrået, men at en konkurs av uunngåelig.

- Den gjengen som er i byrået er så utrolig flinke. Det er rett og slett en sabla fin gjeng, og det er utrolig kjipt at dette skjer. Jeg føler vi har prøvd å snu hver eneste stein, sier Fjellaksel til Kampanje.

- Jeg føler ikke vi fortjente denne skjebnen. Når jeg ser til høyre og venstre så ser jeg bare flinke og dedikerte folk. Jeg liker ikke å skylde på noe annet heller. Vi har gått konkurs, og det må vi ta ansvaret for, fortsetter han.

Kampanje har den siste tiden omtalt flere store reklamekonkurser i byråer som SMFB Dinamo, McCann, Kikut, Ko&Co og Hausmann og nå er det også slutt for reklamebyrået Good Morning Naug. Reklamebyrået telte 15 ansatte.

Les også: Herjes av konkurser og permitteringer – overskuddene stuper i norske reklamebyråer

Tar pause fra reklamebransjen

Fjellaksel beskriver situasjonen som ikke annet enn trist.

- Hvordan har du det nå?

- Jeg ringte Jørgen (Winsnes, med-grunnlegger av Good Morning, journ. anm) i går kveld. Da mimret vi om alt det morsomme vi har gjort. Det er trist, men for min del går det fint. Jeg tenker at når en dør lukkes, åpnes en annen. Det er kjipt for medarbeiderne, sier Fjellaksel.

- Du var største eier i selskapet. Er ikke konkurs bittert med tanke på aksjene?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi startet ikke dette for pengene, men for å ha en fet og kul jobb. Jeg går ut med aksjer som ikke er verdt noe, men det går fint. Jeg har hus, bil og familie. Det er andre som har det verre enn meg rett og slett.

Han forteller at han står klar for å gå i gang med sitt neste prosjekt. Denne gangen blir det utenfor reklamebransjen.

- Jeg tenker å involvere meg mer i det digitale og i teknologi, og denne gangen prøve meg utenom reklamesporet.

Tok over som styreleder:

Helge Onsum har vært styreleder for det Good Morning Naug.

- Har aldri opplevd så vanskelige tider tidligere

Good Morning Naug har vært partnerdrevet helt siden starten og noen av de største eierne har foruten Skylstad og daglig leder Helen Selberg Johansen, vært Eirik FjellakselThorbjørn Naug og styreleder Helge OnsumI tillegg har også Jørgen Winsnes og reklameveteran Morten Kjærnes lenge vært med før de begge sluttet i byrået i fjor.

- Vi beklager at selskapet har vært nødt til å melde oppbud og tenker først og fremst på de ansatte og på våre kunder. Styret har jobbet hardt for å minimere tapene for våre samarbeidspartnere og kreditorer og heldigvis er kreditorlisten relativt kort, sier styreleder Helge Onsum til Kampanje.

Han legger til at han tross sin lange fartstid aldri har opplevd et tøffere marked. 

- Jeg har vært i kommunikasjonsbransjen i hele mitt voksne liv og har aldri opplevd så vanskelige tider tidligere. Dette rammer de fleste bransjer i Norge som igjen rammer vår bransje, sier Onsum.  

Her kan du se tallene til Good Morning Naug for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK.Fra vondt til verre for Good Morning Naug

Good Morning Naug 2022 2021  Endring i %
Omsetning 32,4 38,8 - 16
Driftsresultat - 0,8 1,3 -
Resultat før skatt - 0,8 1,4 -

Good Morning-gründer om konkursen: - Vi fortjente ikke denne skjebnen