Her er byråenes Gullfisken-favoritt: - De enkle og morsomme filmene kommer ofte langt

- Det er klart det er gjevt å vinne, sier byråleder i Nord DDB.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Try, Kitchen, Pol, Nord DDB Oslo og Alexander Reklamebyrå er byråene som kjemper om årets Gullfisken på TV 2 førstkommene lørdag. Try stiller med flest kort på hånda i form av hele fem filmer representert på lørdag. Kitchen har Tre, Pol har to, mens Nord DDB og Alexander Reklamebyrå står bak én Sølvfisk hver i sendingen.

Kreativ leder i Try, Egil Pay, peker på Postens film, som er laget av søsterbyrået Pol, som sin favoritt blant konkurrentenes bidrag.

- Jeg tror Posten fort kan sanke masse stemmer. Jeg synes det er en veldig bra film for en veldig bra sak og jeg tror temaet kan fenge mye der ute, sier han til Kampanje.

Posten fikk oppmerksomhet over hele verden med sin reklamefilm der de lanserte julenissen som homofil og kjærlighetssyk i forbindelse med at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.

- Tror du er er en sterk utfordrer til filmene dere står bak?

- Ja, jeg synes egentlig det. Personlig synes jeg også Av-og-til-filmen til Kitchen er tankevekkende og fin, men jeg vet ikke om den treffer riktig publikum på en lørdagskveld i februar, undrer Pay.

Les også: Disse kjemper om Gullfisken: - Følelse av at kundene har hatt mer fokus på kortsiktige kjøp

Se filmen til Posten her:

- Enkle og morsomme filmer kommer langt

Kreativ leder i Kitchen, Kjetill Nybø, har også Posten blant sine favoritter, me han tror det er flere andre filmer som kan hevde seg.

- Det er ofte de enkle og morsomme filmene som kommer langt, og da kan Fjord Line-filmen være en favoritt og Norsk Tipping-filmen. Det er mange som er opptatt av fotball, poengterer Nybø om sistnevnte.

Det er henholdsvis Pol og Try som står bak disse filmene.

- Forsvaret-filmen synes jeg også er fin, men jeg er usikker på om den når helt opp. Dersom Posten får med mange av sine ansatte, har de mange som stemmer, og det er en kjempefin film. Men den splitter kanskje folket mer enn andre filmer, tror Nybø.

Selv stiller Kitchen med filmer for Av-og-til, Statkraft og Bufdir på startstreken lørdag. Nybø knytter spesielt forventninger til førstnevnte.

- Vi har klart å overdrive uten å overdrive. Det er sjokkerende, men samtidig avvæpnende fordi det er humor. Det gjør at folk kanskje tenker seg om og kjenner seg igjen. Det er en film folk snakker om, sier han.

Se filmen for Av-og-til her:

- Vil selvsagt gjerne forsvare seieren

Nord DDB-sjef Eddie D'Sa forteller at de naturligvis har god tro på sin egen film for McDonald's, som han tror vil sjarmere norske TV-seere i senk.

- Andre favoritter er Skatteetatens gladfilm «Money Back on the Skætt» med OnklP og Postens vågale «When Harry met Santa», sier han.

Pol-sjef Therese Becke synes på sin side at det er vanskelig å peke på en favoritt utenfor eget byrå.

- Vi har to sterke kandidater med i år, begge med sterke kjærlighetshistorier i fokus: Fjord Line viser med humor og et smart grep på den klassiske Titanic-scenen den raskeste veien til Danmark, og Posten sin julefilm har satt følelser i sving og skapt utrolige mengder og engasjement, både i innland og utland. Vi vil selvsagt gjerne forsvare fjorårets seier med Lotto, men konkurransen er tøff. Som bransje har vi kanskje en tendens til å se litt innover når de beste filmene skal kåres, men på lørdag er det folket som bestemmer, og da er det opp til folk flest å stemme frem den filmen som de mener treffer best.

- Så du har ingen favoritter fra andre byråer?

- Nei, det har jeg ikke, men jeg synes det er mye bra som er med.

Se filmen fra Fjord Line her:

- Viktig for alle som jobber med kreativitet og produksjon

Mye har skjedd i mediebildet siden Gullfisken først gikk på lufta for snart 30 år siden. Likevel er byråtoppene samstemte om at det fortsatt ligger stor prestisje i å vinne Gullfisken.

- Jeg vil absolutt si at den fortsatt er viktig. Den er viktig for alle som jobber med kreativitet og produksjon, og ikke minst er den viktig for annonsørene. Den interne stoltheten som oppstår når man får en sølvfisk som blir vist til folket i et underholdningsprogram i beste sendetid på TV 2 er mye verdt, sier Therese Becke i Pol.

Eddie D'Sa i Nord DDB er enig.

- Det helt klart gjevt å vinne i en konkurranse der publikum stemmer frem vinneren. Selv om TV har færre seere enn før, så er TV fortsatt et veldig sterkt medie når vi skal  flytte merkevarer i folk sine hoder. Jeg kan love at hele byrået kommer til å følge med på lørdag.

Uansett hva som skjer på lørdag, er én ting sikkert. Vinneren sitter hjemme. I likhet med i fjor blir det nemlig verken publikum eller fest i tilknytning til Gullfisken. Det er rart, erkjenner Kjetill Nybø i Kitchen.

- For bransjen er det rart, for det pleier å være det første som skjer i året hvor man samles og har en høytidelig seremoni med fokus på faget vårt. Mange synes nok det er leit, sier han.

Kampanje lyktes ikke å få kontakt med Alexander Reklamebyrå i forbindelse med denne artikkelen da den først gikk ut. Byråleder Marius Wold har imidlertid kommet tilbake til Kampanje og sier følgende om hvilke favoritter han har fra de andre bryåenes filmer og om Gullfisken som konsept:

- Det er mange gode kandidater. Min favoritt er Fjord Line med en fantastisk, folkelig og morsom ide som mange kan relatere seg til. Ellers tenker jeg gullfisken fortsatt er et morsomt program som underholder. Og det er jo fortsatt viktig på en lørdags kveld

Gullfisken 2021Disse filmene kjemper om stemmene på lørdag

Måned Byrå Annonsør Vinnerfilm
Januar Try Equinor Morgendagens helter
Februar Kitchen Statkraft Fremtidens stemme
Mars Kitchen Bufdir Det usynlige barnet
April Try Skatteetaten Money back on the skætt
Mai Pol Fjord Line Raskeste veien til Danmark
Juni Try Norsk Tipping A place up north
Juli Nord DDB Oslo McDonalds Generasjonsgapet "Brenne CD"
August Kitchen Av-og-til Av-og-til Barnekampanje
September Try Forsvaret Det var en gang et land
Oktober Try DNB Hun investerer, de nye investorene
November Alexander Reklamebyrå Kiwi Babyboom
Desember Pol Posten When Harry met Santa

Her er byråenes Gullfisken-favoritt: - De enkle og morsomme filmene kommer ofte langt