Pressesjef bytter ut apotek med elektronikk: - En god match

Etter fire år i Apotek 1 går veien videre til Power for Silje Ensrud.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Jeg har blitt kjent med et selskap som er offensive, vokser raskt og utvikler seg i takt med økte kundeforventinger. De har et tempo og et energinivå jeg trives godt i, sier Silje Ensrud til Kampanje.

Etter fire år i Apotek 1, sist som pressesjef, tiltrer hun snart stillingen som nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power. Siste arbeidsdag i apotekkjeden hadde hun i midten av februar. Ensrud begynner i den nye stillingen 4. mars, og tar over etter Monica Fasting som gikk over til Avinor der hun begynte som kommunikasjonssjef på nyåret.

- Jeg har tatt meg to uker ferie før jeg begynner i Power. Det er viktig å ta seg tid til å nullstille skikkelig i overgangen mellom to ulike selskaper. Jeg tar med meg mange gode erfaringer og er åpen for å bli godt kjent med Powers DNA og selskapets kommunikasjonsform.

 

Å være utfordrer i en slik bransje innebærer høy grad av innovasjon og større krav til effektiv drift Silje Ensrud, påtroppende nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power

- Apotek 1 som markedsleder var ufortjent usynlig

For fire år siden i Apotek begynte hun først med endringskommunikasjon, før hun mellom 2020 til 2021 vikarierte som kommunikasjonssjef. I vikariatet jobbet hun blant annet frem en ny PR-strategi for Apotek 1, og de siste årene har jobben med ekstern synlighet vært i forsetet.

- Apotek 1 som markedsleder var ufortjent usynlig før vi startet PR-arbeidet i 2020. Vi gikk fra å ha en defensiv rolle til å bli en proaktiv samfunnsaktør – og det har vært en fantastisk reise å være med på.

Ensrud begynte karrieren sin i Akers Avis Groruddalen før veien gikk videre til Aftenposten og har blant annet jobbet i TV 2 og VG. Hun har ved flere anledninger vært medietalsperson for Apotek 1, og i fjor fikk hun sin Dagsnytt 18-debut, etter at det stormet rundt apotekkjeden som fikk kvass kritikk for store prisforskjeller i apotekmarkedet sammenlignet med butikk og på nett. Selv i pressede situasjoner har det likevel ikke fristet å gå tilbake til journalistikken.

- Jeg har jobbet 16 år som journalist og har elsket hver eneste dag på jobb. Men så oppdaget jeg kommunikasjonsfaget for fire år siden og fant ut at det er minst like variert og spennende. Dette er et fag jeg trives svært godt med.

Hun oppsummerer tiden i apotekkjeden som lærerik og morsom.

- Kjeden setter kunnskap høyt og har gitt meg muligheten til å utvikle meg og lære noe nytt hele tiden – noe jeg er veldig takknemlig for.

 

 

Fra markedsledende til utfordrer

I løpet av oppholdet med flere roller i kommunikasjonsavdelingen har hun jobbet med et bredt spekter av oppgaver.

- Jeg har jobbet mye med employer branding og medarbeider-generert innhold den siste tiden. I det arbeidet har jeg lært viktigheten av et tydelig mandat og god opplæring til kolleger som skal bli historiefortellere.

Hun har også fått ansette sin egen arvtager før hun gikk ut døren for siste gang. I mars begynner Mai-Bente Paulsen med ansvar for PR og ekstern kommunikasjon i Apotek 1.

- Jeg føler meg heldig som har fått være med på ansettelsesprosessenJeg tror ikke det er så vanlig, men jeg vil anbefale det til alle i de situasjonene det er mulig - og der begge parter vil hverandre godt.

Hun er godt fornøyd med rekrutteringen av Paulsen.

- Mai-Bente er en strateg av rang og en dyktig historieforteller. Hun har vært innom et par ganger for å hilse på og bli kjent, men vi har ikke rukket å jobbe sammen, ettersom vi begge begynner i nye stillinger i mars.

Nå venter en nordisk rolle der hun skal samle kommunikasjonen på tvers av Norge, Sverige, Danmark og Finland.

- Elektronikkbransjen utvikler seg i rekordfart. Å være utfordrer i en slik bransje innebærer høy grad av innovasjon og større krav til effektiv drift. Vi vil være med på å skape endringer. Det er ganske kult!

Pressesjef bytter ut apotek med elektronikk: - En god match