Ida Aalen dropper egen coaching-virksomhet - dette skal hun gjøre nå

Etter å ha jobbet halvannet år for seg selv, har Ida Aalen funnet seg en ny jobb.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Kommunikasjonsrådgiver og tidligere Confrere-gründer Ida Aalen er klar til å ta et nytt karriersprang når starter opp i mastodonten Nav. Det er et stort sprang for Aalen, som det siste halvannet året har jobbet for seg selv som produktcoach.

Overfor Kampanje understreker at Ida Aalen at hun har hatt det veldig bra det siste halvannet året.

- Da jeg startet som produktcoach var det ingen andre i Norge som kalte seg for det. Det har vært gøy å se hvor stor interesse det er for fagfeltet. Det er definitivt et marked der, sier hun.

Måtte lage sin egen jobb

Ida Aalen har tidligere jobbet som digitalrådgiver i Netlife og hun har også skrevet bøker om sosiale medier.

Aalen jobbet fem år som gründer i Confrere før hun måtte ta en pause og skape sin egen arbeidsdag. I et blogginnlegg på egen side skriver Aalen om dette og hun har også vært åpen om dette tidligere.

- Sommeren 2022 var jeg veldig utbrent, og det var bare to år siden sist. Jeg var langt nede og klarte ikke forestille meg en jobb jeg kunne mestre. Så da måtte jeg lage den selv, skriver hun.

Les mer: Ida Aalen starter for seg selv: - Har lyst til å jobbe med mediebransjen

Som produktcoach har hun blant annet levert kurs innen produktstrategi, produktledelse, samt organisering og rekruttering av protuktteam. Hun har også gitt ut boken Bedre produkter.

Samtidig har det oppstått et savn om å jobbe med faget og ikke bare formidle det, forteller hun.

- Man kan spørre seg hvor mange år kan drive med å lære noe til andre, hvis det er lenge siden man har gjort det selv. Det er jo det å gjøre jobben som er vanskelig, sier hun til Kampanje.

- Hvor lenge har du vært på jobbjakt?

- Kanskje helt siden jeg startet. Jeg har hele tiden visst at dette ikke er noe jeg skal gjøre for alltid. Da jeg skrev bok, så savnet jeg å være mer «hands on». Jeg har egentlig lest jobbannonser siden sommeren 2022. Nå dukket det opp en stilling som passer meg bra.

- Trenger ikke lete etter problemer

Nå skal Aalen jobbe med produktledelse i NAV, blant annet innen produktområdet arbeid. Det er en arbeidsplass som skiller seg stort fra selskapene Aalen har jobbet i tidligere.

- NAV kan ikke bli mer motsatt enn mange steder jeg har vært før. Det er stort, ikke lite, har lang historie, ikke kort, og er offentlig, ikke privat.

At det skal bli nok å henge fingrene i, er det i hvert fall ingen tvil om.

- Man trenger ikke å lete etter problemer i NAV. Det er det som gjør det gøy.

Hun begynner i sin nye jobb 4. mars.

Ida Aalen dropper egen coaching-virksomhet - dette skal hun gjøre nå