Lyko fant sin nye markedssjef i Orkla Health – danket ut rekordmange søkere

Thea Heen blir markedssjef i Lyko og tar over etter Aleksandra Dybdal Holthe.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I november i fjor kom nyheten om at Aleksandra Dybdal-Holthe gikk fra å være markedssjef i Lyko til å bli norgessjef, og dermed den første landssjefen i den svenske skjønnhetskjeden som gjorde sitt innrykk i Norge tilbake i 2014. Rollebyttet ble begrunnet med neste ledd i arbeidet for å tilpasse seg i de nordiske markedene.

Like etter ble Dybdal-Holthes stilling lyst ut, og Lyko valgte å gå for et langt mer personlig grep i stillingsutlysningen.

«Her er greia – jeg skal slutte! Ikke i Lyko da, heldigvis, men i rollen som Marketing Manager. Jeg har hatt drømmerollen i over tre år, men nå trenger brandet vårt noe annet enn det gjorde da jeg kom inn. Jeg skal tre inn i rollen som Country Manager (I know, spennende!), og må derfor rekruttere min erstatter. Jeg er ikke ute etter noen som kan fylle mine sko eller som er lik meg, helst ikke! Vi trenger noen som kan komplettere meg og teamet, slik at vi sammen kan gire opp på det norske markedet», het det blant annet i stillingsutlysningen.

- Vi prøvde oss på en ny twist ettersom jeg lette etter min egen arvtager, og det fungerte utrolig bra. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger, sier Dybdal-Holthe til Kampanje.

Les mer: Lykos markedssjef rykker opp - blir norgessjef

Rekordstor interesse:

Tidligere markedssjef i Lyko, Aleksandra Dybdal-Holthe fikk 350 søknader til stillingen sin i løpet av to uker. Nå er stillingen besatt. Foto: Lyko

- Tidenes luksusproblem

Stillingsutlysningen sørget for søkerrekord og i løpet av to uker hadde det rast inn 350 søknader.

- Det var enormt mange gode kandidater som gjorde at vi sto ovenfor tidenes luksusproblem, forteller norgessjefen.

Etter intervjuer og caseoppgave, var det markedssjefen i Orkla Health som ble tilbudt rollen.

- Hun dro det lengste strået med sin erfaring fra bransjen, samt hennes genuine interesse for markedsføringsfaget, lederskap og kategorien, forklarer Dybdal-Holthe.

1. mars begynner Thea Heen i rollen som Lyko Norges markedssjef.

- Jeg har fulgt med på Lyko fra sidelinjen i flere år, sier Heen til Kampanje.

Hun mener Lyko har utmerket seg med å alltid prioritere forbrukeren først i alt de gjør.

- Ved å blant annet bygge opp merkevaren sin gjennom å bygge engasjement og skape et community hos forbruker, fremstår Lyko for meg som et nytenkende selskap i skjønnhetsbransjen med høy grad av kreativitet og en uredd tilnærmingsmåte ved at de tør å ta sjanser og er en forkjemper for å teste nye ting. I tillegg har jeg en genuin interesse for kategorien, med det høye tempoet, innovasjon og kreativitet den fører med seg. 

- Jeg er stor tilhenger av en åpen kultur med stor takhøyde

Heen har vært i i Orklasystemet siden 2020, og har tidligere jobbet noen år i beautybransjen i L’Oréal Sverige og L’Oréal Nordics. Hun kommer sist fra stillingen som markedssjef i Orkla Health.

- Gjennom årene har jeg jobbet bredt med markedsføringsfaget i ulike FMCG selskaper og i ulike markeder. Inn i rollen tar jeg med meg erfaring fra både lokale, nordiske og globale merkevarer, i tillegg til god faglig tyngde fra Orkla og mer spesifikk bransjeerfaring fra L’Oréal. Jeg har bred merkevareerfaring, fra merkevarer med tydelige markedslederposisjoner, til de mindre merkene med utfordrerposisjon, som jeg tror jeg vil dra god nytte av i denne rollen.

Heen synes det er en stor fordel å skulle jobbe tett med norgessjefen som hadde rollen før henne.

- Jeg gleder meg masse til å jobbe tett sammen med Aleksandra, og det er jo helt fantastisk å få en leder som kjenner rollen man selv skal inn i så godt. Jeg har masse å lære av henne og ser veldig frem til samarbeidet.

Heen ser frem til mars og oppstarten i Lyko.

- Det er mange spennende markedsplaner som allerede er lagt, og noen virkelig store satsninger vi kommer til å gå ut med i nær fremtid. For min del skal jeg nå bruke litt tid på å sette meg inn i de eksisterende planene samt historikken og læring fra tidligere planer. Jeg er stor tilhenger av en åpen kultur med stor takhøyde og mye sparring, så jeg gleder meg til gode diskusjoner og godt samarbeid på videre markedsplaner. 

Heen ble først kjent med Lyko på kundesiden da hun startet å jobbe i L’Oréal.

- Og jeg ble selv en ivrig kunde da jeg flyttet tilbake til Norge under pandemien hvor netthandel virkelig ble en stor greie. 

- Nå gleder jeg meg aller mest til å bli kjent med alle de nye kollegaene mine og selskapet, og jeg er så motivert til å fortsette reisen med å bygge Lyko videre som Norges beauty-destinasjon.

Lyko fant sin nye markedssjef i Orkla Health – danket ut rekordmange søkere