Marie-Louise Alvær slutter i PHD: - Har modnet over tid

Ny toppleder forsvinner i mediebyråbransjen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Saken blir oppdatert.

Drøye syv år etter at hun tiltrådte som ny administrerende direktør i mediebyrået PHD, lukker Marie-Louise Alvær dette kapittelet i karrieren sin. Det ble de ansatte i Omnicom Media Group (OMG) informert om torsdag ettermiddag.

- Jeg kan bekrefte at Marie-Louise Alvær slutter i stillingen som administrerende direktør for PHD med virkning fra 1. mars, skriver administrerende direktør Espen Klepper i OMG i en e-post til Kampanje.

- PHD har hatt en fantastisk utvikling med Marie-Louise ved roret de sistse syv årene, og vi er veldig takknemlige for hennes innsats og engasjement i alle disse årene. Samtidig vil vi ønske henne lykke til videre på ferden.

- Har dere en etterfølger på plass?

- Vi vil nå starte prosessen med å se etter en ny leder som kan utvikle og forsterke byråets posisjon ytterligere. Frem til en ny leder er på plass, vil jeg selv ta lederansvaret for den fantastiske gjengen i PHD.

OMG-sjefen svarer ikke på spørsmålet om hvorfor Alvær slutter.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

- En beslutning som har modnet over tid

Overfor Kampanje bekrefter Marie Louise Alvær at hun har sin siste arbeidsdag i PHD i dag.

- Jeg har virkelig hatt stor glede av å lede PHD, og er svært stolt av teamet og det vi har utrettet sammen de siste syv årene, både når det kommer til kunder, alle bransjeprisene vi har vunnet og PHDs lønnsomhet og vekst. Det har vært både lærerikt og spennende å ta del i et så fremgangsrikt og innovativt nettverk som PHD er. Nå er tiden er inne for å gjøre å noe annet, og jeg har lyst til å se nærmere på mulighetene til å bruke min kompetanse i et annet miljø, sier hun.

- Skyldes avgangen din uenigheter mellom deg og ledelsen i OMG?

- Min avgang er en beslutning som er modnet over tid, det har vært svært viktig for meg å nå noen viktige milepæler, at vi klarte å få til et samarbeid med Møller Mobility Group i fjor er klart et av de høydepunktene. Coop-pitchen og påfølgende reorganisering har vært viktige og krevende prosesser jeg har ønsket å ta ansvar for, sier Alvær.

- Nå som strategien for PHD fremover skal stakes ut er det viktig og riktig at den gjøres med en ledelse som har et langsiktig perspektiv og at strategien er godt forankret også i konsernet, og derfor ser jeg det som et riktig tidspunkt å gi stafettpinnen videre til ny ledelse

Gikk på smertefullt Coop-tap

Marie-Louise Alværs avgang skjer i kjølvannet av en dramatisk tid i PHD. Mediebyrået, som er en del av Omnicom Media Group, mistet som kjent sin største kunde, Coop, i fjor høst. Det har resultert i nedbemanning i byrået, noe Alvær selv har beskrevet som «en krevende prosess».

WAL, som er Coops nye mediebyrå, tar formelt over mediekontoen i morgen, 1. mars.

Les mer: PHD nedbemanner etter Coop-tap: - En krevende prosess

- Har avgangen din en sammenheng med at PHD har mistet Coop?

- Det er ingen direkte sammenheng. Vi har i lang tid arbeidet med å ha mange ben å stå på og PHD er godt rustet med mange spennende lokale og internasjonale kunder å jobbe med. Takket være innsatsen de siste årene er PHD større og mer solid, enn da jeg begynte for syv år siden og det er jeg veldig glad for. Samtidig vil en så stor forandring som Coops exit fordre en ny giv og akkurat nå mener jeg at PHD er best tjent med å få friske krefter til.

PHD hadde en omsetning på over 950 millioner kroner i 2022 og et resultat før skatt på 12,5 millioner kroner. Fjorårets resultat er ikke offentliggjort, men tapet av Coop vil først bli synlig på årets tall.

- Har vært en favoritt-konkurrent

- Hva skal du gjøre nå? Har du en ny jobb å gå til?

- Jeg skal ta en skikkelig tenkepause og utforske mulighetene for å finne et selskap som svarer på mitt ønske om et miljø med høye ambisjoner og kortere beslutningslinjer, gjerne et foroverlent og kreativt miljø, for eksempel innen rådgivning og tech. Jeg håper og tror at min erfaring med forretningsutvikling og vekst kan være relevant og overførbar til spennende miljøer i sterk utvikling.

Tidligere denne uken ble det kjent at en av Alværs største konkurrenter, Britt Skjeppestad, er ferdig som administrerende direktør i GroupM-byrået EssenceMediacom.

Les mer: Britt Skjeppestad slutter i EssenceMediacom

- Er det tilfeldig?

- Ja, det er helt tilfeldig. Britt har vært en favoritt-konkurrent så det passer sånn sett bra at vi slutter samtidig. Så håper jeg hun også holder seg i farvannet og blir å finne i markedsførings- og kommunikasjons bransjen fremover også.

- Er jobben som administrerende direktør i EssenceMediacom aktuell for deg?

- Jeg tror jeg har gjort mitt i den tradisjonelle mediebyråbransjen for denne gang, så det er den nok ikke nei.

Marie-Louise Alvær slutter i PHD: - Har modnet over tid