Ny Lyse-topp utelukker ikke mer speed-dating med byråene: - For oss fungerte det veldig bra

Lyse-konsernet gir Jannicken Lampe ansvaret for alle de tre merkevarene Ice, Altibox og Nice Mobil.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Tidligere denne måneden ble de tre merkevarene Altibox, Ice og NiceMobil samlet under en felles organisasjon, kjent som Lyse Tele. Selskapet er en del av Lyse-konsernet.  Det er tidligere marked- og merkevaresjef i Ice, Jannicken Lampe, som blir direktør for merkevare og marked i den nye organisasjonen.

- Jeg har stor respekt for den jobben som har blitt gjort med de tre merkevarene, og jeg ser frem til å forvalte disse videre under ett selskap. sier Lampe til Kampanje.

Hun forteller at hun er takknemlig for tilliten og oppgaven med å samle merkevarene.

- Det er jo utrolig gøy å få denne muligheten, ikke bare fordi det er tre kjente og sterke merkevarer, men også fordi det er nettopp dette jeg elsker å jobbe med, nemlig merkevare, folk og kultur, sier hun.

Inviterte på speed-dates

Jannicken Lampe kan snart feire tiårsjubileum i Ice og har hatt en rekke ulike roller opp gjennom årene. Hun begynte som prosjektleder i selskapet høsten 2014, og gikk inn i rollen som marked- og merkevaresjef i 2022. For ett år siden fikk Lampe og mobilnettselskapet mye oppmerksomhet da Ice jaktet nytt reklamebyrå og inviterte reklamebyråer til speed-date med et stort antall byråer.

- Vi tar med alle læringer vi har gjort oss på veien videre, sier hun.  

Om det blir flere speed-dater, eller «omvendte pitsjer» som markedsdirektøren kaller det, mener hun «er for tidlig å si.»

- Men for oss fungerte det veldig bra fordi vi ble kjent med byråer og miljøer vi ikke nødvendigvis ville møtt på i en vanlig byråkonkurranse. Vi ønsket å bli kjent med byråer vi ikke kjente til eller hadde på radaren vår, forteller hun.

Les mer: Markedssjef i Ice klar for speed-date etter pitsjebråk: - Ikke gitt at det er riktig for alle

I den noe utradisjonelle byråkonkurransen inviterte de alle byråer i Norge til blant annet å sende inn motivasjonsbrev og hjemmelagde videoer. Hele 43 byråer meldte interesse og etter en to-måneder lang prosess med speed-dating, sto Morgenstern igjen som vinner etter å ha smeltet hjertet til Ice, og tok over avtalen fra Nord DDB.

- Har stått på egne bein

Inntil videre skjer det ingen endringer med de respektive reklameavtalene for verken Altibox, Ice eller NiceMobil, kan markedsdirektøren fortelle. Internett- og underholdningsleverandøren Altibox delte reklamekontoen i to i 2021, og Fasett måtte dele kontoen med Good Morning Naug. Sistnevnte gikk som kjent konkurs i desember i fjor, men Lampe sier hun ikke vil foreta seg noe akkurat nå og fortsetter dermed å jobbe med stavangerbyrået Fasett.

NiceMobil fikk hjelp til design og UX av Bleed i forbindelse med lanseringen av merkevaren i november 2021. Etter lanseringen har inhouse-miljøet i Ice forvaltet markedsarbeidet.

På nåværende tidspunkt er det nærmere 40 personer som jobber med merkevare og marked i Lyse Tele.

- Har dere ambisjoner om å samle Lyse Tele sine kommunikasjonstjenester til én ekstern partner i fremtiden?

- Det er for tidlig å si. Akkurat nå handler det om å bli kjent med hverandre. Det er tre merkevarer som frem til nå har stått på egne ben som fremover skal forvaltes under ett. Vi skal bruke tid på å bli godt kjent, så får vi se hva som skjer og om det eventuelt blir mer speed-dating, sier Lampe.

Les mer: Byråtopper hyller omstridt Ice-konkurranse: - Bransjen trenger å vise kreativt overskudd

Ny Lyse-topp utelukker ikke mer speed-dating med byråene: - For oss fungerte det veldig bra