Spillet-aktuelle Danby Choi: - Ikke bare dumt å være Norges mest kjente redaktør

- Jeg var sikker på at publikum var modne nok til å se en realitydeltaker spille råhardt, sier Subjekt-redaktøren.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Alt tyder på at «Spillet» blir vårens store realitysuksess. Over 800.000 har så langt sett første episode og det er grunn til å tro at seertallet vil runde én million når flere har fått muligheten til å strømme programmet på TV 2 Play.

- Vi er kjempeglade for at så mange har sett på det vi lager. Vi har gledet oss veldig til å vise frem akkurat «Spillet», sier daglig leder i produksjonsselskapet Mastiff, Jostein Olseng til Kampanje.

Mastiff har tidligere produsert realityprogrammer som «Paradise Hotel» for Viaplay og «Jaget» for Warner Bros. Discovery. «Spillet» er hentet fra Sør-Korea og har det internasjonale navnet «Bloody Game». Norge er det første landet utenfor Sør-Korea som lager en egen versjon.

- Vi jobber med mange ulike formater fra andre land, men vi har aldri jobbet med et fra Sør-Korea før. Det har vært veldig interessant og fascinerende, sier Olseng.

Les mer: Over 800.000 fikk med seg TV 2-premiere: - Du verden!

- Veldig lettet over tilbakemeldingene

Subjekt-redaktør Danby Choi gjør sin reality-debut i «Spillet». Han var ikke redd for å ta upopulære valg da han sjekket inn i huset i Asker kommune der TV 2s nye programmet  ble spilt inn. Allerede i første episode går han de andre deltakerne midt imot når han bestemmer seg for å sende «Hotel Cæsar»-skuespiller Anette Hoff rett ut av konkurransen, selv om han hadde lovet å stemme blankt. 

- Jeg spilte en veldig risikabel rolle, men jeg var sikker på at publikum var modne nok til å se en realitydeltaker som spilte råhardt, sier han til Kampanje. 

Forberedelsene gikk ut på å legge bort alt av følelser og være tro til reality-sjangeren, forteller redaktøren. Og hvorfor akkurat Anette Hoff?

- «Spillet» handler om å gjøre det minst mulig tydelig hvem du er på lag med og hvem du ikke er på lag med. Jeg skjønte relativt tidlig det handler om å trekke i trådene uten at tråden fører tilbake til deg selv.

- Noen medieledere ville kanskje gått for en mer diplomatisk rolle?

- Jeg tror publikum er drittlei av at folk er PR-gjennomtenkte maskiner. Det er mye mer ekte å spille spillet og ikke late som noe annet. Hvis du spiller slik spillereglene er satt opp, så har ikke folk noe å ta deg på.

Tilbakemeldingene fra TV-seerne er akkurat som Choi hadde håpet.

- Jeg er veldig lettet over at jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk som synes det er veldig gøy.

- En del av det å være en offentlig person

Kjendisene som er med i «Spillet» har fått vite minimalt om hva som skal skje på forhånd, men som TV-seere forstår vi etter hvert at dette skal bli en kamp mellom en over- og underklasse. 

Det deltakerne i «Spillet» ikke vet, er at de utstemte deltakerne sjekker inn i husets kjeller, hvor de danner sitt eget lag. Senere i sesongen konfronteres de gjenværende deltakerne med deltakerne de tror de har sendt hjem.

- Det føles litt som om alle ekskjærestene dine står foran deg, og nå har de snakket sammen, røper Choi.

Det er ingen ulempe for Subjekt at kjendisstatusen til redaktøren øker, tror Choi selv.

- Dette er noe jeg som offentlig person har valgt å bli med på. Så tror jeg heller ikke at det bare er dumt å være Norges mest kjente redaktør, nei. 

- Har du gitt deg den tittelen allerede?

- Nei, jeg satte det på spissen. Men det å være kjent er en del av det å være en offentlig person.

- Mulig å lage en ny sesong

Ifølge TV 2 er det ikke tatt noen avgjørelse om det blir en sesong to, men ideer for en oppfølger har blitt presentert fra Mastiff sin side.

- Det er helt klart mulig å lage en ny sesong, og jeg kan i så fall love at det blir en bra twist, uten at jeg kan røpe noe mer. Hvis TV 2 vil ha mer av «Spillet» står vi klare til å produsere en minst like spennende sesong, sier Jostein Olseng i Mastiff.

Danby Choi har ikke en lang ønskeliste over redaktører han håper vil bli med på runde to.

- Jeg synes disse konserndirektørene er litt kjedelige og litt administrerende direktører som ikke mener noe i offentligheten. Jeg tror de ville spilt et slags PR-spill som er dødskjedelig. Det er få redaktører som mener mye og høylytt.

- Veien fra et kjendisprogram på TV 2 til et annet er kort. Har du fått smaken på reality?

- Jeg har absolutt bare gode erfaringer med dette, men nå må jeg si nei til stadig mer fremover. Vi får se.

Spillet-aktuelle Danby Choi: - Ikke bare dumt å være Norges mest kjente redaktør