TVNorge-eier må bemanne opp kraftig - skal ha en OL-tropp på over 100 personer

Når OL i Paris 2024 sparkes i gang vil Warner Bros. Discovery ha om lag 100 ansatte på post.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

26. juli braker det løs i Paris når OL-ilden skal tennes for 33. gang. De olympiske sommerlekene skal avvikles i Frankrikes hovedstad og franskmennene forbereder seg på storinnrykk fra både idrettsutøvere og publikummere verden over.

Les også: TVNorge tappes for sportssjefer - nå er det finner og svensker som styrer OL-showet i Norge

Også Warner Bros. Discovery Norge (WBD) forberederes seg på storinnrykk. Antti Haajanen, visepresident for sport i Norden og konstituert norsk sportssjef, forteller at de ønsker seg over 100 OL-arbeidere.

- Hvor mange jobber i sportsdivisjonen i Norge?

- Vi er et dusin faste ansatte og for OL vil vi styrke laget ytterligere. Da snakker vi over 100 personer som vil jobbe med OL, inkludert faste ansatte og innleide på OL-prosjektet, sier Haajanen.

- Er det 100 ansatte bare i Norge?

- Det vil være så mange som jobber med OL, de fleste basert i Oslo, men også et større team i Paris.  

- Er det noen spesielle områder dere trenger flere folk?

- Et OL krever mange folk på alle områder. Vi har mye på plass, men vi jobber fremdeles med å fylle noen stillinger.  

Les også: Sportsdirektøren i Warner Bros. Discovery slutter

Tatt over i Norge:

Antti Haajanen jakter ny norsk sportssjef, men frem til en er på plass er det han som styrer både den norske skuta og den nordiske. Foto: Eivor Eriksen

Siste lineær-OL

Tidligere denne uka skrev Kampanje om de mange endringene i sportsledelsen til WBD Norge det siste året. Haajanen fortalte da at de ikke hadde hastverk med å få på plass en ny sportssjef i Norge, og at det er tidligere sjef for sport i Discovery Sverige, Hanif Hosseini, som har hovedansvaret for OL her til lands.

- Han har tidligere vært sportsdirektør i Discovery Sverige, der han hadde en nøkkelrolle i både oppbygging av Allsvenskan og gjennomføring av vellykkede OL-sendinger, sa Haajanen til Kampanje.

WBD sender i sommer sitt siste OL på lineære kanaler i Norge. Rettighetene i år er fordelt slik at NRK har rettighetene til friidrett, som inkluderer maraton, triatlon og kappgang. WBD har også rettigheter til disse øvelsen, men kun gjennom strømmetjenesten Max. Alle øvrige OL-øvelser, som blant annet inkluderer sandvolleyball, håndball og svømming, er det WBD som har rettighetene på - både lineært og via strømming.

Haajanen er godt fornøyd med å ha NRK med på årets OL-lag.

- Vi er glade for at vi fikk landet avtalen med NRK, og samarbeidet går bra så langt. NRK kjører sin egen rigg, og vi kjører vår, men vi vil dele noe på intervjuer og «feeder», men hva angår fasiliteter kjører vi hver vår greie, sier Haajanen.

Fra og med neste OL, i 2026, blir det imidlertid større endringer. Da er det NRK som overtar rettighetene og vil sende alle øvelsene på alle sine plattformer. WBD har likevel også rettigheter til disse lekene, men da kun gjennom strømmetjenesten Max.

Les også: Warner Bros. Discovery lanserer ny strømmetjeneste

- Dette er siste lineære OL for WBD, vil dere kjøpe andre sportsrettigheter nå? Champions League i fotball som er ute for salg?

- For dette har jeg kun et standardsvar: Vi er alltid interessert i sportsrettigheter som også gir mening økonomisk. 

- Det nordiske sportsmarkedet har vært overopphetet de siste årene, med noen selskaper som har brukt mer på rettigheter enn de sannsynligvis burde ha gjort. Det har vært vanskelig å finne noe som gir mening, men vi er alltid på vakt, sier Haajanen. 

OL på NRK:

Også NRK skal vise deler av OL. Alt som skjer på friidrettsbanen, samt maraton, triatlon og kappgang, er forbeholdt NRK lineært. Foto: Eivor Eriksen.

NRK viser friidrett

Som nevnt skal også NRK vise TV-bilder fra OL 2024 ettersom de i høst sikret seg rettighetene til friidrettsgrenene.

 - Også skal vi selvfølgelig dekke opp alle deler av OL på nett og radio, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK, til Kampanje.

NRK er godt vant med å dele på rettigheter. Gjennom flere år har de vist mesterskap i fotball sammen med TV 2. Denne gangen blir det imidlertid et slags samarbeid med WBD om OL.

- Hvordan vil dere gjøre det med WBD. Kommer dere til å dele på ressurser og ha hver deres rigg?

- Dette diskuterer vi fortløpende. Det blir både deling på og av, men vi har begrenset akkreditering og må diskutere dette videre. Målet er å samarbeide slik at tilbudet ut til publikum blir best mulig, sier Olsen Langfeldt.

- WBD har vært gjennom et lederbytte. Hvordan var dialogen med Finsrud, og hvordan er dialogen nå?

- Per nå har vi dialog Warner Bros. Discoverys nordiske ledergruppe i Finland. Vi hadde en meget god dialog med Finsrud da han var sportssjef, men hva som har skjedd der vet jeg ikke, sier Olsen Langfeldt.

Nå ser sportssjefen i NRK uansett frem til friidrett i OL før NRK overtar alle TV-rettighetene i OL 2026.

- NRK er klare for sommeren?

- Vi har allerede begynt forberedelsene og er godt koblet på. Men vi har mye som skjer denne sommeren. Det er fotball-EM i samarbeid med TV 2 i tillegg til at vi skal dekke EM i friidrett. Det blir en travel sommer for oss og alle sportsinteresserte, sier Olsen Langfeldt.

TVNorge-eier må bemanne opp kraftig - skal ha en OL-tropp på over 100 personer