Nordisk TV-gigant bytter reklamebyrå - avslutter ti år langt samarbeid med Try

Men planlagt TV-fusjon med Viasat skaper usikkerhet om langsiktigheten i samarbeidet.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

Etter å ha jobbet med Telenor-selskapets reklame i mer enn ti år, beslutter nordisk markedsdirektør i Canal Digital, Anna Pradzynska, seg for å avslutte samarbeide med Try og heller legge hele den nordiske kontoen til Nord DDB.

- Dette har vært en helt fantastisk prosess. Alle byråer har investert mye tid, engasjement og kreativitet i oppgaven. Det endelige valget var definitivt ikke lett, sier Pradzynska til Kampanje. 

Kampanje har tidligere skrevet at reklamebyrået Try har måttet forsvare kontrakten med Canal Digital, landets største TV-distributør, i konkurranse med Kitchen, Schjærven, Morgenstern og Nord DDB.

Les også: Ny Canal Digital-topp håndplukker fem byråer til reklame-kamp

Her kan du se den siste store reklamejobben Try gjorde for Canal Digital: 

TV-fusjon skaper usikkerhet

Canal Digital står midt oppe i en stor fusjonsprosess der Telenor og den svenske parabol-eieren Nordic Entertainment Group har besluttet å slå sammen de to selskapene Canal Digital og Viasat Consumeri et felles selskap, eller joint venture. Partene venter på en endelig godkjennelse fra konkurransemyndighetene før fusjonen kan bankes. 

Pradzynska sier de tenker utover fusjonen med sitt nye byråsamarbeid. 

- Vår avtale med Nord DDB er langsiktig, og vi er fornøyde med samarbeidet så langt. Nord DDB er en partner som også er i stand til å støtte et nytt selskap, men det er en beslutning som må tas av ledelsen i det nye selskapet når og hvis fusjonen gjennomføres, sier den nordiske markedsdirektøren. 

Les også: Telenor og Nent slår sammen satellitt-tv-selskaper - skaper nordisk tv-gigant

Tenker nordisk med byråsamarbeid

TV-fusjon eller ikke, Canal Digital-markedsdirektøren sier hun denne gang har vært veldig opptatt av en løsning som vil fungere i alle de nordiske markedene. 

- Det avgjørende for oss at var at vår nye kreative partner var i stand til å presentere en kreativ plattform som fikk frem vår teknologi og kvaliteten den gir på en differensiert og innovativ måte. Videre måtte konseptet være dynamisk nok til å fungere på alle flater og i alle land. Det var også viktig at partneren vår både kunne støtte vår nordiske set-up og ha god lokal innsikt. Nord DDB leverte på alt dette, sier Pradzynska.

Hun mener Nord DDB-teamet presenterte «en solid kreativ retning sammen med en sterk begrunnelse for hvordan bygge merkevaren Canal Digital».

- Det viste oss at Nord DDB har en solid forretningsforståelse og hvordan samtidig drive salg på tvers av vår markedskalender, sier hun.

Samtidig har Canal Digital-sjefen, Bjørn Ivar Moen, slått fast at dersom en fusjon finner sted, vil det nye selskapet få et nytt navn. 

- Mer enn bare oppmerksomhet

Byråleder i Nord DDB, Eddie D’Sa, beskriver både sitt byrå og Canal Digital som utfordrere i markedet, og mener dette ga øyeblikkelig god kjemi.

- Det er kritisk i Canal Digital sin konkurranseutsatte kategori at kommunikasjonsinvesteringene både bygger brand og har stor effekt. Derfor sørget vi for at budsjettet skaper resultater gjennom hele markedsføringstrakten, i stedet for å bare skape oppmerksomhet. Som oss er Canal Digital også en utfordrer i markedet, så det oppstod øyeblikkelig god kjemi mellom oss og teamet deres, sier D’Sa i Nord DDB. 

Da Kampanje snakket med Pradzynska i forbindelse med at byråkonkurransen ble kjent sa hun følgende om samarbeidet med Try.

- Først av alt vil vi si at vi er veldig fornøyde med det vi har gjort med Try disse årene, der vi synes vi har fått til mye kreativ og god kommunikasjon sammen i mange ulike prosjekter, i alt fra merkevare og profilering, til kampanjer og lanseringer. Likevel er det sunt for både kunde og byrå å evaluere samarbeidet etter en periode, og ikke minst invitere andre byråer inn til en presentasjon og bringe sine ideer for et potensielt samarbeid med seg, sa nordisk markedsdirektør i Canal Digital, Anna Pradzynska, i fjor høst.

Ny kunde på plass:

Nord DDB-sjefen Eddie D'Sa har slått seg opp i mobil- og TV-distribusjonsmarkedet, først med Ice som kunde og nå også Canal Digital. Foto: Knut Kristian Hauger.

Nordisk TV-gigant bytter reklamebyrå - avslutter ti år langt samarbeid med Try