Tar med seg gigantkunde fra McCann - blir hovedbyrå for Rema 1000

- Vi jobber med mennesker, ikke logoer, sier ny markedsdirektør.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Denne uken sprakk nyheten som mange har visst om en stund; et nytt byrå ser dagens lys og menneskene bak er de to tidligere McCann-toppene Linda Nordheim og Paal Tarjei Aasheim som sammen med Nordheims kjæreste Jan Ove Årsæther og Arne Hjeltnes starter opp byrået Maverix. Kampanje møter Nordheim, Aasheim og Årsæther i lokaler på Mesh i Oslo sentrum.

Allerede i september i fjor ble to selskaper etablert av Årsæther under navnet Story og Story Media. Januar i år ble navnene på disse to endret til Maverix Story og Maverix Media. Det er i sistnevnte selskap at Arne Hjeltnes er med som medeier og ansatt, mens Maverix Story er «reklame»-delen av Maverix.

Nå har de leid en hel loftsetasje på start-up stedet Mesh – og har ubeskjedent sikret seg lokaler som har plass til 25 personer.

- Det er ikke målet å bli størst, men vi vokser allerede, sier Årsæther.

Og det nye byrået får en «flying start» med hele reklamekontoen til Rema 1000 i porteføljen.

- Rema kontaktet oss da det ble kjent at både jeg og Paal skulle slutte, etter at de for ikke lenge siden valgte å si opp alle eksisterende avtaler eller skulle reforhandle disse. Og da ble vi valgt som hovedbyrå, forteller Nordheim.

- Hva er verdien på avtalen med Rema?

Aasheim og Årsæther kikker litt nervøst på Nordheim og bedyrer at «Det kan du ikke si!». Nordheim tar en ørliten tenkepause og trekker pusten.

- Neida, det skal jeg ikke si. Men jeg kan si det er en kjempefin start. Vi får veldig frie hender, sier hun.

I etterkant av nyheten om at Linda Nordheim skulle slutte i McCann på tampen av 2017, kom det frem at flere kunder følte de hadde fått for liten informasjon fra McCann-systemet om lederflukten i byrået. I den forbindelse uttalte blant annet Tines kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen: «Her opplever vi oss ikke like godt ivaretatt. Dialogen med McCann har gjennom høsten vært god på de prosjektene vi har jobbet med, men informasjonsflyten rundt endringene har ikke nådd oss direkte.» Rema ønsket den gangen ikke å kommentere prosessen.

Les også: Linda Nordheim gir seg som McCann-sjef: - På tide å gå videre

Les også: Tine om McCann-endringer: - Kan være dramatisk

Det var nummeret før jeg hadde tatovert McCanns logo på kroppen! Paal Tarjei Aasheim

Skal samarbeide med McCann

Linda Nordheim forteller at hun og hennes makkere fortsatt skal samarbeide med McCann-huset på de prosjektene hvor det er naturlig. Det være seg SDG, Drive eller McCann.

- Vi forlater ikke McCann og sier «ha det», vi har kun gått ut døren med et på gjensyn. Når det gjelder Rema har både Paal og jeg jobbet veldig tett med dem. Og når du har jobbet tett på mennesker som vi har gjort med Rema, knytter man etterhvert større relasjoner til menneskene enn byrået man jobber for. Og dette er jo ikke noen stor overraskelse, dette har skjedd mange ganger før, sier Nordheim.

- Vi har et godt forhold til både eierne i McCann og ledelsen, understreker Årsæther.

Også Aasheim ønsker å understreke at forholdet til McCann Oslo er bra.

- Det var jo nummeret før jeg hadde tatovert McCanns logo på kroppen! Så jeg må jo understreke at både Linda og jeg ønsker McCann alt godt.

De tre opplyser at byrået allerede er i gang med en «kjempestor» kampanje for dagligvaregiganten.

Bromance og kjærester:

Bromance og kjærestepar preger «firerbanden» som står bak nysatsingen Maverix. Fra venstre Arne Hjeltnes, Linda Nordheim, Jan Ove Årsæther og Paal Tarjei Aasheim. Foto: Maverix

- Linda og Paal Tarjei har vært primus motorer

I Rema 1000s markedsavdeling er Per Åge Dahl relativt ny i jobben. Selv om han har mer enn 20 års erfaring fra Rema-systemet, har han jobbet fire måneder som markedsdirektør. Han forteller at han har fått et klart mandat for hvordan han skal løse de nye jobb-oppgavene

- Oppgaven jeg har fått er tydelig og klar – nemlig å vise vår øverste sjef, kunden, at det enkle fortsatt ofte er det beste, sier han. 

Dahl understreker at Rema 10000 har hatt et godt samarbeid med McCann i flere år, så det er ikke misnøye med byrået som har utløst dette byttet.

- Linda og Paal Tarjei har vært primus motorer i dette samarbeidet. Vi vil fortsette samarbeidet med Linda og Paal i deres nye byrå fordi de kjenner oss godt. I Rema 1000 jobber vi med menneskene hos våre samarbeidspartnere, ikke med logoen de representerer, sier Dahl til Kampanje.

- Hva tenker dere om at Maverix skal samarbeide med McCann?

- McCann har fortsatt mange utrolig dyktige mennesker hos seg, dette er mennesker som over lang tid har levert meget godt til oss, og som vil oss alt vel. Det er et godt utgangspunkt for at vi tror at det vil fungere helt utmerket. Jeg er helt sikker på at Linda, Paal, McCann og vi kommer til å samarbeide fint det kommende året, sier Dahl.

Han vil ikke kommentere hvor langsiktig avtale som er inngått med Maverix eller verdien på avtalen.

- Rema 1000 er en stor aktør og en meget sterk merkevare. For oss er det aller viktigste å kunne tilby kundene våre de laveste prisene i norsk dagligvare, noe som betyr at vi jobber hardt for å være mest mulig kostnadseffektive. Vi har forhandlet frem gode årsavtaler med alle våre samarbeidspartnere – også med Maverix. Jeg gleder meg enormt til 2018, det blir et arbeidsomt og et morsomt år for Rema 1000, sier han.

Ny markedssjef i Rema 1000:

Per Åge Dahl er relativt fersk i jobben som markedsdirektør. Blant de første beslutningene han var med på, var å bytte hoved-reklamebyrå fra McCann til Maverix. - I Rema 1000 jobber vi med menneskene hos våre samarbeidspartnere, ikke med logoen de representerer, sier han. Foto: Rema 1000

- Grep sjansen med begge hender

I Brønnøysundregistrene er Paal Tarjei Aasheim oppført som styremedlem i Maverix Story, en oppføring som ble meldt inn i januar i år. Det har gått rykter om at de to tidligere McCann-makkerne Paal Tarjei Aasheim og Linda Nordheim lenge har planlagt å starte eget byrå, men det avviser Aasheim.

- I høst spurte jeg Linda om hun skulle starte byrå sammen med Jan Ove, etter at jeg hadde fått spørsmålet fra andre igjen, men hun svarte nei. Da Richard Bonner-Davies tilbød meg sluttpakke like før jul, grep jeg sjansen med begge hendene, sier han til Kampanje.

Linda Nordheim forteller at hun har spilt med åpne kort i forhold til McCann Norden-eier Srdjan Saper og Norden-sjef Richard Bonner-Davies.

- Jeg har vært helt ærlig – kanskje for ærlig? I september formidlet jeg til Richard at jeg ville gjøre noe annet. McCann sto foran en stor omorganisering og da kunne jeg vært feig og stukket, eller stå idet. Richard ønsket ikke at jeg skulle gå, og var en samtalepartner for meg hele veien. Men drømmen om grunderlivet har vært der lenge... og denne muligheten kan man jo ikke la gå fra seg, sier hun.

Det er ikke undertegnet noen karanteneavtaler eller spesielle konkurranseklausuler utover de som er i norsk lov, opplyser hun.

Overfor Kampanje understreker fungerende leder for McCann Oslo, Richard Bonner-Davies at Linda Nordheim er bundet av alle ordinære lover og regler knyttet til konkurranse og kunder.

Utover det ønsker han ikke å kommentere nyheten om Maverix. 

Tidligere TV 2-kolleger:

Arne Hjeltnes (til v) og Jan Over Årsæther kjenner hverandre fra TV 2. Årsæther kan fortelle at han som redaktør i TV 2 jobbet sammen med Arne Hjeltnes på flere prosjekter. - Arne er en fest å jobbe sammen med. Foto: Maverix

Aasheim: - Har hatt «bromance» med Arne

De andre gründerne er ikke bekymret over at det vil prege Maverix i nevneverdig grad at Nordheim og Årsæther er kjærester.

- Men dere er ikke redde for at det vil påvirke dynamikken?

- Joda, vi er veldig redde, men det går over all forventning! Hahaha! Vi fire kommer til å jobbe tett sammen, også er det noen av oss som kommer til å ta av seg klærne sammen, men det trenger ikke vi andre bli med på, sier Paal Tarjei Aasheim lattermildt.

Aasheim kan avsløre at han på sin side har hatt et tett forhold til Arne Hjeltnes;

- Jeg har jo hatt en «bromance» med Arne – litt sånn «Brokeback Mountain», hehe, men vi har aldri jobbet i byrå sammen, sier han. De to har tidligere blant annet produsert reklamefilm-parodiene som har blitt sendt i forbindelse med Gullfisken på TV 2.

- Da jeg fikk vite at Arne var med på laget, var det kanskje det som fristet meg mest med Maverix. 

Jan Ove Årsæther tror at den redaksjonelle erfaringen hans fra blant annet TV 2 kommer til å komme godt med i det nystartede selskapet. Det er Paal Tarjei Aasheim enig i.

- Det er en sterk gjeng som starter sammen. Når noen har erfaringer fra tv og redaksjonsarbeid og ikke bare i fastlåste team slik reklamebransjen ofte jobber. 

- Dette er en mer moderne måte å jobbe på. Nå kan vi plukke kompetanse når vi trenger det, og kan knytte til oss selskaper eller personer i alle ledd av en produksjon, sier Årsæther. 

Tar med seg gigantkunde fra McCann - blir hovedbyrå for Rema 1000