Los & Co halverte overskuddet i 2022: - Investerte kraftig i rekrutteringer

- Vi synes å merke større mobilitet enn på lenge, sier byråleder i Los & Co, Espen Haugen, om markedet inn mot høsten.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Kommunikasjonsbyrået Los & Co leverte i 2022 sitt svakeste driftsresultat på flere år. Man må tilbake til 2017 for å finne lignende tall. Resultat før skatt endte på 2,9 millioner kroner.

- Vi er fornøyde med 2022, både fordi vi har utviklet selskapet og bygget et lag vi er superstolte av. Det har gitt gode forutsetninger for vekst, som vi har nytt godt av i år, selv om 2023 er et år som preges av gass og brems, sier byråleder, Espen Haugen.

- Driftsresultatet er halvert fra 2021. Hva skyldes det?

- Mens 2021 handlet om kostnadskontroll i et turbulent marked, handlet 2022 om å investere i ny kompetanse, sier Haugen og fortsetter:

- Vi er sikre på at det var klokt å investere såpass kraftig i rekrutteringer som vi gjorde. Det syntes så klart på resultatet, men også kvaliteten på jobbene og bredden i tjenestene våre.

Los & Co hentet i 2022 blant annet fra Publicis, Anti, Pol og Dentsu-byrået Iprospect. Den mest profilerte signeringen var Jon Axel Nævestad til rollen som kommersiell direktør. Han kom fra Publicis.

- Vi er i en periode med ansettelsesstopp og permiteringer, men dere har rekruttert. Hvor mange er dere nå?

- Vi gjorde hoveddelen av disse investeringene i fjor. Ved årsslutt var vi 49 ansatte, om lag like mange som vi er i dag, sier Haugen.

Les også: Los & co henter ny Publicis-topp: - Vi skal ha de aller, aller flinkeste folkene

Her ser du regnskapstallene til Los & Co for 2022. Alle tall i MNOK.Los & Co halverer overskuddet på ett år

Los & Co 2022 2021 Endring i %
Omsetning 178,5 165,9 + 7,6
Driftsresultat 3,1 6,3 -
Resultat før skatt 2,9 6,2 -

Fått en tøff start på året

Haugen mener at 2022 generelt sett var et godt år for Los & Co.

- Vi løftet den kreative kvaliteten, forsterket den strategiske kompetansen og hjalp kundene våre med å skape verdi gjennom jobber vi er stolte av, sier Haugen.

- Denne bransjen er rettferdig, og over tid får man stort sett de resultatene man fortjener. Vi konsentrerer oss mest om utvikling av tjenestene våre og kvalitet i arbeidet vi leverer. Så lenge vi har progresjon i det, er vi på «track». Det hadde vi i 2022 – og det er vi glade for, legger han til.

- Med rekrutteringer; håper dere på å øke omsetningen og heve driftsresultatet?

- Det viktigste har vært å heve kompetansen ytterligere og tilpasse oss brandenes behov. Leverer vi kvalitet for kundene våre, skaper vi vekst, sier Haugen.

Han trekker frem produksjoner for kundene OneCall, Strim og Vinmonopolet som noen av de største jobbene de gjorde i 2022.

- Hvordan opplever dere markedet nå om dagen?

- Vi vinner og taper sammen med kundene våre – vår fremgang er avhengig av deres fremgang. Vi har derfor, som de fleste, en tøff start på året, sier Haugen.

Tøff start:

Espen Haugen (t.v) forteller til Kampanje at Los & Co har fått en tøff start på året, men han er likevel det han kaller «forsiktig» optimist om 2023. Her er han med Gard Leren-Lindstrøm.

- Merker større mobilitet enn på lenge

Haugen forteller videre at de imidlertid klarte å øke farten utover våren og fikk det han mener er en god avslutning på første halvår. Og selv om markedet fortsatt oppleves som turbulent, så mener Haugen at han nå ser tendenser til bevegelse.

- Vi synes å merke større mobilitet enn på lenge, både hva gjelder kunder og potensielle kolleger. Det er flere som tilsynelatende vil flytte på seg når verden er i endring. Andre halvår blir spennende, sier Haugen.

- Blir 2023 et godt år for Los & Co?

- Vi er i et knalltøft marked og merker økt konkurranse, særlig i pitcher. Samtidig gir investeringene vi gjorde i fjor avkasting og konkurransekraften i hele Oceans har økt, sier Haugen.

- Du merker mobilitet, men det er også et tøft marked. Er du mest optimist eller mest bekymret?

- Vi har et lag vi er superstolte av, og vi er heldige nok til å jobbe med utrolig flinke kunder. Markedet er tøft, det er det for alle, men vi er forsiktig optimister, sier Haugen.

- Hva er målet for 2023?

- Med de forutsetningene vi har nå, er vi forsiktig optimistiske. Målene våre gjenspeiler dette, sier Haugen.

Los & Co halverte overskuddet i 2022: - Investerte kraftig i rekrutteringer