TV 2-klubbleder om Haldorsen-exit og sammenslåing: - Noen er overrasket

- Det tar litt tid før vi kan si hva konsekvensene blir, sier klubblederen i TV 2.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Tidligere i dag ble det kjent at programredaktør Kathrine Haldorsen slutter i TV 2 etter en uenighet med administrerende direktør og ansvarlig redaktør Olav T. Sandnes om veien videre. 

TV 2 har besluttet å slå sammen programavdelingen, som Haldorsen har ledet, og avdelingen for innholdsstrategi og publisering, som ledes av kanaldirektør Trygve Rønningen. Den nye, sammenslåtte, avdelingen skal ledes av Rønningen, som dermed også får redaktøransvaret. Dette skal være bakgrunnen for uenigheten mellom Haldorsen og TV 2-sjefen.

- Olav har ønsket en annen organisering, der jeg ikke lenger ville hatt det helhetlige redaktøransvaret for programavdelingen. Så selv om TV 2 ønsker meg med videre, så har jeg tatt en beslutning om at veien denne gangen slutter her, sier Haldorsen i en uttalelse Kampanje har fått tilsendt.

Mandag morgen ble de ansatte informert om avgangen. Kampanje har snakket med klubblederen i TV 2, Margrethe Håland Solheim som opplyser om at hun ikke var til stede på selve møtet. 

- Men jeg tror noen ble overrasket over at hun slutter, utover det vet man ikke hva dette innebærer, så det er vanskelig å si noe konkret, sier hun. 

Hun informerer videre om at de skal ha et vanlig drøftingsløp og følge vanlige endringsruter.

- Slik jeg har forstått det så forblir mye ganske likt for de ansatte. Endringsrutiner blir fulgt som vanlig, og det er et løp som er foran oss. Det tar litt tid før vi kan si hva konsekvensene blir, sier klubblederen og legger til: 

- Sammenslåingen, etter det jeg forstår, er et forsøk på å svare ut utfordringer ansatte har opplevd, ikke med Haldorsen som leder, men med organiseringen. Jeg vil tro det er en del som ser lyst på dette her. Det er litt for tidlig å si noe.

Solheim har ikke inntrykk av at de ansatte opplever sammenslåingen som dramatisk.  På spørsmål om når de skal sette i gang med møter, svarer klubblederen at det er for tidlig å si noe. 

- Jeg har ikke fått noen innkalling enda, så det er ikke helt spikret, avslutter hun. 

Les mer: Kathrine Haldorsen slutter i TV 2: - Uenige

TV 2-klubbleder om Haldorsen-exit og sammenslåing: - Noen er overrasket