Kraftig vekst i PR-byrået til Try-konsernet – stormer mot 100 millioner i byråinntekt

- Planen var å bli blant de største kommunikasjonsbyråene i Norge innen fem år også klarte vi de på enda kortere tid, sier Sindre Beyer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er ikke bare de store mediekonsernene som legger frem sine regnskapstall i disse dager, men også datterselskapene i Try-konsernet er nå klare for å presentere sine regnskapstall. Tirsdag legger Try-husets PR-byrå Try Råd frem sine tall og de viser at selskapet fortsetter den voldsomme veksten byrået har vært gjennom de seneste årene. Omsetningen endte på 128 millioner kroner i 2021, opp fra en tilsvarende omsetning  i 2020 på 77 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyde med det også er vi veldig fornøyde med at vi har dette resultatet etter bare tre år med drift, sier daglig leder i Try Råd, Sindre Beyer, til Kampanje.

Byrået som jobber med kunder som Eviny (tidligere BKK), Telia og Microsoft satte seg et klart mål ved lansering, et mål som må sies og vært innfridd allerede.

- Ambisjonen vår var at vi skulle vokse raskt og bli blant de største kommunikasjonsbyråene i Norge, og det skulle vi klare innen det var godt fem år. Nå er vi veldig glade for at vi klarte dette på enda kortere tid, sier Beyer.

Beyer sier at han med «de største» tenkte på Topp 3 over landets PR-byråer og der fant i 2020 selskaper som First House, Geelmuyden Kiese og Gambit. Ingen av disse byråene har levert tall for 2021 enda, men basert på 2020-tallene er Try Råd nå landets nest største PR- og kommunikasjonsbyrå.

- Vi snakket med folk og kunder om hva markedet savnet og da kom det frem at det et miljø som klarte å kombinere flere sjangere innenfor kommunikasjonsfaget, sier han.

Her kan du se alle tallene til Try Råd for regnskapsåret 2021. Alle tall i MNOKRakettvekst for Try Råd

Try Råd  2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 127,9 76,9 + 66
Driftsresultat 19,9 13,5 + 47
Resultat før skatt 19,8 13,1 + 51

Stormer mot 100 mill.

Byråinntekten vokser med sterke 40 millioner kroner og nærmer seg nå 100 millioner kroner for det snaut fire år gamle byrået. 91,1 millioner stoppet byråinntekten på etter og så vidt passerte 50 millioner kroner i 2020.

- Bikker dere 100 millioner i år?

- Ja, jeg tror det, men vi skal ikke vokse like raskt som de første tre årene. Vi skal fortsatt ha vekst, men nå handler det mye om å videreutvikle folkene i Try Råd som i to av tre år har sittet mye på hjemmekontor, sier han.

- Er det et mål å bli størst?

- Vi har et mål om å vokse og være best. Men det er viktig å vokse i starten for å bli et byrå som man regner med. Så er det også et poeng å vokse videre, men i dag jobber vi veldig mye med prosjekter på huset som etableringen av Try Dig og det som skjer i Bergen med Try Bergen og Netlife Bergen som vi har ansvaret for, sier han.

Teller 80 ansatte

Og ansatte og folk blir det stadig flere av i Try Råd som i løpet av det siste regnskapsåret nærmest har doblet staben til rundt 80 ansatte.

- I dag bruker vi mest tid på å utvikle og finne de flinke folkene, sier han.

- Hva har dere gjort for å unngå voksesmerter?  

- Vi har unngått skoeskefasen. Da vi startet var alt tiltrettelagt som del av et større system på Try-huset. Det har vært en fordel. Det var spennende med gründerfasen, men det var også en fordel å komme raskt ut av den, sier han.

- Klarer du fornavnet på alle som jobber hos deg?

- Ja, det skal jeg klarer, men det er litt vanskeligere på hele Try-huset. Vi teller 450 ansatte nå, sier han.

Kraftig vekst i PR-byrået til Try-konsernet – stormer mot 100 millioner i byråinntekt