TV 2 har mistet én av fem TV-seere siden bruddet med Altibox: - Helt naturlig

TV 2 er den store taperen i TV-markedet i april. Warner Bros. Discovery tjener mest på konflikten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

1. april forsvant alle TV 2s kanaler fra kanallisten til Altibox. Partene klarte ikke å bli enige om en ny avtale og dermed har TV 2 mistet betydelig distribusjon i TV-markedet. Altibox har over en halv million TV-kunder. Til sammen utgjør det rundt én million TV-seere eller 25 prosent av hele markedet.

Nå viser ferske tall fra Kantars offisielle TV-måling at den reelle nedgangen i april er på 19,5 prosent for alle TV 2s kanaler i målgruppen 10 til 79 år. 

Hovedkanalen faller aller mest og lander på en andel på 14,6 prosent i april, mot 19 prosent i samme måned i fjor. Også Nyhetskanalen ser ut til å rammes hardt av Altibox-bruddet med et fall fra 4,9 til 3,5 prosent.

Hele TV 2-gruppen har en andel på 24 prosent, mot 29,8 prosent i fjor.

- Vi er veldig godt fornøyde med at de store programmene våre som «Kompani Lauritzen», «The Voice», «Sommerhytta» og «Åsted Norge» leverer gode seertall. Uten avtale med Altibox har vi rundt 25 prosent lavere distribusjon. Da er det helt naturlig at vi også mister andeler, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Les også: «Kompani Lauritzen» mistet 350.000 finale-seere

TV 2-ledelsen har tidligere sagt at det ikke er aktuelt å gjenoppta forhandlingene med Altibox.

Med et svekket TV 2, befester NRK sin posisjon som landets desidert største TV-hus. Statskanalens andel på 43,2 prosent er 1,8 prosentpoeng større enn i fjor.

Les mer: TV 2 om Altibox-striden: − Samarbeidet er avsluttet

Discovery vokser mest

Både Warner Bros. Discovery, Nent Group og NRK forsyner seg av andelene TV 2 mister, men det er førstnevnte som vokser aller mest.

TVNorge-eieren, som nylig ble fusjonert sammen med underholdningsgiganten Warner Media, gjør et byks på 3,1 prosentpoeng til en andel på 15,7 prosent i april.

TVNorge vokser fra 4 til 5,4 prosent av markedet.

Norgessjef i Warner Bros. Discovery, Espen Skoland, erklærer seier i kampen om TV-seerne så langt i år med en vekst på over fem prosentpoeng i aldersgruppen 10 til 79 år i årets fire første måneder.

– Det er alltid gøy med medgang, og i en knalltøff TV-bransje kommer det ikke av seg selv. Vi har hatt en sterk vårmeny der humor, reality og Eliteserien har gitt oss et herlig løft, godt hjulpet av OL-sendingene våre i februar. En vekst på nesten 100 prosent for flaggskipet vårt TVNorge, det er helt utrolig kjekt, og ikke hverdagskost i vår bransje. Nå unner vi oss et lite kakestykke og en god klapp på skuldra, så jobber vi videre med å servere gode TV-øyeblikk folk vil dele med andre, sier Espen Skoland.

Les også: TVNorge inn i samme mediefamilie som CNN og HBO Max: - Det venter mange tøffe tak

April 2022TV 2 taper til alle

TV-hus April 2022 April 2021 Nedgang i prosentpoeng
NRK 43,2 41,4 + 1,8
TV 2 24,0 29,8 -  5,8
Warner Bros. Discovery 15,7 12,6 + 3,1
Nent Group 8,3 7,7 + 0,6
Andre 8,9 8,6 + 0,3

Kilde: Kantar

TV 2 har mistet én av fem TV-seere siden bruddet med Altibox: - Helt naturlig