Stordalen kvitter seg med Choice-navnet – her er hotellkongens nye reklamegrep

- Det er det største vi har gjort på markeds- og kommunikasjonssiden, sier kommunikasjonsdirektør om navneendringen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Hotelinvestor og frem til i dag Nordic Choice Hotels-eier Petter Stordalen elsker vanligvis alle mandager, men denne mandagen er nok litt mer spesiell enn andre. For i dag kvitter Stordalen seg med Choice-navnet og bytter til Strawberry. Strawberry har lenge vært navnet på Petter Stordalens investeringsselskap, men nå erstatter Strawberry navnet på hotellkonsernet.

Stordalen feiret navnebyttet med å dele ut jordbær på Jernbanetorget i Oslo mandag ettersom hotellkongen tidligere hadde bakgrunn som jordbærselger.  Bakgrunnen for navnebytte er at det tidligere Choice-konsernet har gått fra hotelldrift til også å være til stede i en rekke markeder innenfor opplevelsesøkonomien.

- I dag tilbyr vi langt mer enn våre 229 hoteller. Vi har restauranter over hele Norden, spa, barer, gym og de beste lokasjonene for møter og konferanser. Og ikke minst over 2,4 millioner medlemmer. Målet er å fortsatt være best på hotellopplevelser i Norden, men navnebyttet gir oss mulighet til å utvide tilbudet av opplevelser som gjestene og medlemmene våre får, sier eier og grunnlegger av Strawberry, Petter A Stordalen.

Navneendringen markerer første steg i selskapets nye visjon der det nye Strawberry-konsernet skal være best på opplevelser i Norden gjennom partnere, flere hoteller og flere restauranter.

- Dette er et strategiarbeid som har pågått i lang tid. Med nytt brand får vi i større grad synliggjort hele porteføljen vår og universet av partnere og produkter skal fortsette å vokse, sier kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland i Strawberry.

Choice-navnet skrinlegges

Flatland sier Strawberry nå blir et «guest facing brand» ved at hotellkonsernet gjør en full omprofilering av bookingsiden, app og lojalitetsprogrammet.

- Vi er i dag blitt så mye mer enn et hotellkonsern med restauranter, spa og mye mer og da gir det mening å gå videre med en merkevare som representerer hele porteføljen av opplevelser, ikke bare hotelldriften, sier hun.  

Selv om alle konsernets 18.000 ansatte fikk nye e-postadresser i natt, skal hotell-merkenavnene Clarion, Clarion Collection, Quality og Comfort bestå. Det er Choice-navnet som nå forsvinner etter 25 år.

- Hotellkjedene skal vi fortsette å jobbe med som selvstendige merkevarer og Strawberry skal ikke ta plassen de har i dag. Choice har imidlertid vært en merkevare for distribusjonen vår gjennom bookingen og det er den posisjonen merkevaren Strawberry nå skal fylle og utvide. Dette er ikke bare en navneendring, men et startskudd for hele den nye strategien vår hvor målet er å være desidert best på opplevelser i Norden, sier hun.

Stordalen-show:

Petter Stordalen kunne mandag morgen fortelle om navnebyttet og planene videre for konsernet Strawberry på et større arrangement nede ved sentralbanestasjonen i Oslo Sentrum. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

- Det er det største vi har gjort

På byråsiden har Stordalen samarbeidet med NoA-konsernet gjennom designbyrået Bold og det svenske reklamebyrået Åkestam Holst. Bold var designbyrået som i sin tid stod bak designomleggingen til TV 2, en omlegging som kostet kanalen rundt 30 millioner kroner.

Etter å ha snakket med Stordalen mandag, skriver E24 at navnebytte kommer til å koste opp mot én milliard kroner, men i dette tallet ligger det etter det Kampanje forstår også investeringer utover logo- og navnendringen. Til sammenligning kostet omleggingen fra NSB til Vy rundt 250 millioner kroner.

- Blir det dyrere eller rimeligere enn Vy?

- Det finansielle overlater jeg til sjefen selv å uttale seg om

- Men er det noe av det største dere har gjort?

- Ja, det er det største vi har gjort på markeds- og kommunikasjonssiden, sier Flatland. 

Mandag ettermiddag kunne Strawberry fortelle om besøkstall godt over trippelt av tidligere toppnoteringer og tidvis 30 ganger så høy pågang som vanlig. Dermed ble kapasiteten på Strawberrys nettsider i Norden rett og slett overbelastet etter navnebyttet fra Nordic Choice Hotels.

Les også: - 250 millioner i rebranding er jo en smule stivt, men navnet synes jeg er skikkelig bra

Stordalen som reklamestatist

Frem til lørdag vil reklamekampanjen handle om at Nordic Choice Hotels skifter navn til Strawberry før man går ut i markedet med det nye kommunikasjonskonseptet «Make love not war» som er utarbeidet i samarbeid med det svenske byrået Åkestam&Holst.»

- Med Stordalen i hovedrollen kan vi tenke oss?

- Mer som statist. Han dukker opp i rollen som pikkolo, sier hun.

- Vil dere nå endelig gå på TV med en reklamefilm?

- Nei, vi har aldri gjort TV-reklame og vi har ikke valgt det denne gangen heller. Det blir utendørs og mye digitalt og sosiale kanaler. Vi er i den fantastiske situasjonen at vi har Petter som er en veldig stor «asset» for oss i denne sammenheng ved at han deler filmer og innhold i egne kanaler, sier hun.

Ny og gammel logo:

Over ser du den nye Strawberry-logoen, mens Nordic Choice Hotels-logoen nå er på vei til gravlunden.

På TikTok for første gang

Så langt har Stordalen benyttet seg av Facebook og Instagram i forbindelse med markedsføring, men nå har hotelleieren også kastet seg over kanaler som LinkedIn, YouTube og TikTok.

- Responsen har vært overveldende og en film vi la ut på TikTok i helgen har nå nesten 350.000 visninger.

- Hvorfor TikTok?

- Vi har tatt i bruk og testet ut flere nye kanaler i forbindelse med denne navneendringen og vi gjør det for å nå ut til nye målgrupper.

- Hvor mange følger har Petter Stordalen fått på TikTok?

- Han opprettet sin profil tidligere i år og har i dag nesten 50.000 følgere. Det er yngre segment som er interessant for oss. Det er jo heller ikke sikkert at alle på TikTok vet hvem Petter er, sier Flatland.

Stordalen kvitter seg med Choice-navnet – her er hotellkongens nye reklamegrep