Rekordoverskudd i Egmont-byrå – nå slutter sjefen i selskapet

- Det er ikke noen dramatikk, men det er vel min lille midtlivskrise, sier Ole Christian Ullereng.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det har vært tøffe tak i Egmonts norske selskaper det siste året med store kutt både i TV 2 og i Story House Egmont. Men i tillegg til sin medievirksomhet har den danske mediegiganten også bygget seg kraftig opp på byråmarkedet. Ett av byråene i Egmont er det digitalt orienterte selskapet S360 eller det som tidligere het Sempro.

Nå er det klart for endringer i toppledelsen når Ole Kristian Ullereng gir seg som sjef i byrået han har ledet de siste årene.

- Etter nesten syv år i selskapet har jeg bestemt meg for å utforske nye muligheter utenfor S360. Timingen føles rett for min del. 2023 ble et år med fornøyde kunder, fornøyde ansatte og rekordresultat, så nå er det rette tidspunktet for meg å ta fatt på nye utfordringer, sier Ole Kristian Ullereng til Kampanje og legger til;

- Det er ikke noen dramatikk, men det er vel min lille midtlivskrise, sier han.

Ullereng som også har vært partner og medeier i S360 sier han nå selger sin aksjepost på fem prosent i selskapet. 

Les også: Egmont-byråer nærmer seg 300 mill. i omsetning: - Vil kjøpe opp flere i dette markedet

- Det blir en pust i bakken

Selv om 2023 har vært krevende for mange byråer, så kan altså performance-byrået S360, som handler og plasserer annonser på de store teknologiplattformene som Meta og Google på vegne av norske og nordiske kunder som Toyota, Oda, XXL, Power og Widerøe, å melde om gode tall.  

Overskuddet endte på 6,7 millioner krone etter en bedring på rundt 1,6 millioner kroner sammenlignet med 2022.

- Det har vært en spennende reise som startet først med Sempro og deretter S360. Men nå føltes det riktig å gi stafettpinnen videre til noen andre, sier han.

- Hva skal du gjøre fremover?

- Det blir en pust i bakken og en lang sommerferie. Det har gått slag i slag nå helt siden studiene så nå skal jeg bruke tiden godt til å sondere hvilke muligheter som er der. Jeg har ikke noe konkret, men det er noen diskusjoner, sier han.

Totalt så jobber det 45 ansatte i S360 i Norge og 300 totalt i byrågruppen. 

Les også: Story House Egmont i Norge selger digitalbyrå - blir del av dansk byråkjempe

Skjermet fra Egmont-kutt

Før han kom til Sempro og det som senere ble S360 var Ullereng kommersiell direktør i det som i dag heter Story House Egmont. S360 sitter også i samme lokaler som Story House Egmont som nylig måtte inn i en stor nedbemanning på denne gangen 60 årsverk.

- Har det noen sammenheng med at du slutter?

- Nei, det er to ting som skjer helt uavhengig av hverandre. Vi forholder oss til S360 i Norden og eierforholdet ligger i Danmark. Vi har ikke noe annet med Story House Egmont å gjøre annet enn at de er kunde hos oss, sier han. 

Han sier S360  er et selvstendig partnerdrevet performance-byrå med kontorer i seks land.

- Story House Egmont som største eier har utelukkende vært positivt for oss, sier han. 

Les også: Her skal Egmont-sjefen kutte: - Det kommer til å bli krevende fremover

Ny sjef på plass

Ny sjef er allerede på plass og han heter Jacob Johansen. Han blir administrerende direktør i et selskap som teller rundt 45 ansatte og omsetter for rundt 150 millioner kroner. De siste årene har han vært en integrert del av ledergruppen i Norge og en nær samarbeidspartner med Ullereng.

- Jeg er selvsagt veldig takknemlig for tilliten og gleder meg til å ta over. Vi er privilegerte over å ha bra folk og et kompetitivt tilbud i markedet, og det er fortsatt et stort vekstpotensial for oss de kommende årene. Behovet for spesialiserte performance marketing-byråer i dagens marked er veldig stort og vi merker spesielt interesse fra selskaper som ønsker å lykkes med å integrere AI og automatisering i markedsstrategiene sin, sier Johansen.

Jakob Vedel, konsernsjef i s360 Group, sier Johansen «er en naturlig etterfølger»

- Han har dyp forståelse av S360s kultur, mennesker og produkter, og jeg er veldig spent på å se ham lede s360 Norge inn i neste fase av vekst. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Ole for hans enorme innsats og for å være en så flott kollega og leder for vårt team i Norge, og jeg ønsker ham alt godt for fremtiden, sier Vedel.

Les også: Rakettvekst i byrånisje - her er tjenesten markedssjefene bare «må» ha

 

Rekordoverskudd i Egmont-byrå – nå slutter sjefen i selskapet