Byråfusjon og navneendring i Alle Gutta

Sjekk hva det sammenslåtte selskapet skal hete nå.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Reklame- og designbyrået Alle Gutta, som i 2017 hadde en byråinntekt på 16,6 millioner kroner, har fusjonert med design- og teknologibyrået SandeFredin.

Alle Gutta ble startet av Ingebrigt Steen Jensen og Line Jessen for snart 15 år siden - for Stabæk Fotball.

Til Kampanje forteller byråleder Jon Fredø at de to byråene lenge har kjent til hverandre, men at de først virkelig fant tonen i 2017. Da samarbeidet de på et prosjekt for Norges musikkhøgskole.

- Vi syntes at vi tilførte hverandre mye. De involverte oss tidlig i prosjektene, og vi så at vi fikk åpnet nye dører og muligheter med samarbeidet. Vi brukte felles klokskap og kompetanse og skape løsninger vi ikke kunne skapt hvis vi hadde en tradisjonell kunde-leverandør-holdning, tror Fredø.

De to byråene kom derfor til at begge kunne profitere på å fusjonere.

- Vi jobbet godt sammen og ville gjøre det mer. Vi har ikke vært fryktelig opptatt av kostnadssiden her. Det er klart at vi kan spare litt penger på felles administrasjon og husleie, men de viktigste synergiene ligger i at vi sammen skal skape bedre prosesser og bedre løsninger.

- Men hvordan vil fusjonen påvirke økonomien?

- Målet er at dette vil generere en forsiktig vekst. Men det viktigste er altså det faglige, sier Fredø.

Han ønsker ikke å kommentere 2018-tallene, da disse ikke endelig godkjent ennå.

- Vi har ikke hatt generalforsamling ennå, men det ligger an til at omsetningen og byråinntekten har gått noe opp, og resultatet litt ned, sier Fredø.

Ny-fusjonert:

Nå samles alle ansatte i de to byråene Alle Gutta og SandeFredin - under selskapsnavnet MVH. Foto MVH

Vi har hele tiden hatt en visjon om å være en umistelig partner for kundene, og ønsket å tydeliggjøre den rollen. Da vi fant navnet MVH, falt det på plass. Jon Fredø

- Alt falt på plass med Mvh

Partene syntes fusjonen var en god anledning til å tenke nytt når det gjelder navnet på byrået. Og endte på Mvh - en forkortelse for «Med vennlig hilsen».

- Vi hadde en nokså stor intern prosess for å finne hva som skulle kjennetegne det nye byrået – bygget på to kulturer. Vi har hele tiden hatt en visjon om å være en umistelig partner for kundene, og ønsket å tydeliggjøre og den rollen. Da vi fant navnet Mvh, falt det på plass. Vi skal være bindeleddet mellom det som sies og den som sier det. Ikke minst sier det sier noe om hvordan vi skal være som mennesker; vi ønsker å ha en positiv innstilling både når vi jobber sammen med andre byråer i bransjen, enten det gjelder mediebyråer, reklamebyråer eller for eksempel produksjonsbyråer, sier han.

Til Kampanje opplyser Jon Fredø at dette ikke dreier seg om at noen har kjøpt ut noen.

- Det har ikke blitt utvekslet penger i denne prosessen. Eierne i SandeFredin har vekslet inn sine aksjer i Mvh-aksjer, sier han.

Tidligere daglig leder i SandeFredin, Jonas Fredin, fortsetter i selskapet som utvikler og rådgiver.

I tillegg til dagens aksjonærer i Alle Gutta, har altså de tre tidligere eierne i SandeFredin gå inn på eiersiden; Jørn-Tore Sande, Jonas Fredin og Bård Solvang. Det er Ingebrigt Steen Jensen, Jan-Petter Johansen (Jappen), Line Jessen, Anne Katrine Bervell og Einar Schultz’ selskap Høvik Industriutvikling, Sindre Trollås, Jon Fredø og Odd Einar Hennøy som er tidligere aksjonærer i Alle Gutta.

Totalt vil det nye byrået ha 18 ansatte og en samlet byråinntekt på mellom 18 og 20 millioner kroner i 2019, anslår Fredø. Fusjonen og navneendringen er meldt inn til Brønnøysund og rent praktisk er dette gjort gjeldende fra januar i inneværende år.

Byråfusjon og navneendring i Alle Gutta