Schibsted-selskap hamrer løs på konkurrenter i ny kampanje - hevder kundene utsettes for ran

Homely skjerper kommunikasjonen med hjelp av reklamebyrået Brunch.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Alarmselskapet Homely har valgt Brunch som nytt reklamebyrå og de går ikke stille i dørene. I stedet slår de alarm om konkurransesituasjonen i markedet.

- Boligalarmbransjen har bevist at den er overmoden for en utfordrer, sier seriegründer og administrerende direktør i Homely, Nadir Nalbant.

Homely har blant annet Schibsted på eiersiden, etter at mediekonsernet investerte tolv millioner kroner i selskapet, desember 2019.

Les også: Schibsted kjøper seg inn i boligalarm-selskap

Der konkurrentene i markedet har vært opptatt av å kommunisere risikoen for å bli utsatt for innbrudd, går Homely andre veien og peker på konkurrentene som skurkene i markedet.

«Det er større sjanse for å bli ranet av alarmselskapene, enn at noen bryter seg inn i huset ditt» heter det i en av annonsene som har stått på trykk i Aftenposten. Du kan se annonsen nederst i saken.

«Det begås flere ran med liten skrift, enn med brekkjern» skriver de i en annen.

Homely sikter Konkurransetilsynets bot fra 2020 på 766 millioner kroner til Verisure og 467,3 millioner kroner til Sector Alarm for ulovlig samarbeid om salg av boligalarm. Selskapene var ikke enig i vedtaket, men Sector Alarm valgte å vedta boten. Verisure anket saken videre til Konkuranseklagenemdna som i november i fjor besluttet å opprettholde vedtaket. 

- Må vi tørre å gå litt utradisjonelle veier

Komsersiell leder i Homely, Petter Kildal Forseth, forteller at de som ny aktør i markedet må tørre å ta noen sjanser.

- Boligalarm er kanskje ikke et høyinteresseprodukt, samtidig tror vi folk er interessert i å sikre hjemmet sitt uten å betale mer enn de må, sier Kildal.

- Hvordan kom dere frem til dette budskapet?

- Vi ønsker mest av alt å fremstå som en ny aktør som snakker til kundene og publikum på en ny måte. Da må vi tørre å gå litt utradisjonelle veier.

- Har dere fått reaksjoner fra konkurrentene?

- Nei, men vi ser at kundene responderer med smil om munnen. Det er i hvert fall det vi hører gjennom telefonen vår vi snakker med dem.

- Dere går så langt som å kalle det et ran fra Verisure og Sector Alarm. Har dere belegg for det?

- Vi mener kundene over tid har betalt for mye. Det skal være mulighet for transparens i alle markeder i 2022 og vi mener at dersom du har like eller sammenlignbare tjenester, bør du betale det samme. Det er rettferdigheten i det.

Kampanje har vært i kontakt med både Verisure og Sector Alarm.

- Vi har ingen kommentar, sier kommunikasjonssjef Glenn Ø. Støldal i Verisure.

Sector Alarm har ikke kommet tilbake til oss med kommentarer tirsdag.

- Koser oss med å kunne lage kommunikasjon som sparker oppover

Petter Kildal Forseth forteller at de har dratt veksler på investoren Schibsted i arbeidet med å finne frem til et reklamebyrå.

- Vi har Schibsted som samarbeidspartner og investor, og har brukt tid sammen med de på å utarbeide en brief som har gått til et utvalg byråer. Det har ikke vært en fullverdig pitsj, men en minikonkurranse for å bli bedre kjent og tydeliggjøre behovet vårt. Vi vil være et friskt pust inn i alarmbransjen og da trenger man hjelp av flinke folk for å få ut budskapet på riktig måte, sier Forseth.

Homelys kommersielle direktør mener de tidligere har hatt en tendens til å være forsiktige og snille i kommunikasjonen og at Brunch har bidratt til å gjøre dem tøffere.

Tekstforfatter og partner i Brunch, Simen Braathen, forteller at de elsker å jobbe med utfordrere.

- Særlig når de tar på seg bransjer som er så modne for modernisering som denne. Som et lite byrå kjenner vi oss igjen i rollen og koser oss med å kunne lage kommunikasjon som sparker litt oppover, sier han.

Les mer: Schibsted-oppstart skal utfordre boligalarm-markedet med ny profil

Sparker:

Homely tar i bruk kraftige virkemidler for å skille seg ut i markedet for boligalarm. Denne annonsen har stått på trykk i Aftenposten.

Schibsted-selskap hamrer løs på konkurrenter i ny kampanje - hevder kundene utsettes for ran