Pørni bytter fra Viaplay til Netflix: - Drømmer om verdensherredømme

STOCKHOLM (Kampanje): Etter å vært vist på både Viaplay og NRK skal serien «Pørni» nå prøve seg på Netflix.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

I begynnelsen av mars ble det klart at seriesuksessen «Pørni» hadde fått et nytt hjem. Henriette Steenstrups serie meldte overgang fra Viaplay til Netflix, og nye sesonger vil med det bli tilgjengelig hos den globale strømmegiganten.

- Når «Pørni» skulle få et nytt hjem kunne det ikke vært bedre enn ved å havne på Netflix. Jeg er kjempeglad, sier serieskaper og hovedrolleinnehaver Henriette Steenstrup til Kampanje.

Viaplay har som kjent måtte fryse dramasatsingen og selge unna mye av innholdet sitt som følge av store økonomiske problemer. Amazons strømmetjeneste Prime Video meldte tidligere at de ville overta hele ni Viaplay-serier, mens Netflix har overtatt seriene «Ronja Røverdatter» og «Pørni».

Les også: Måtte selge sin dyreste TV-serie til erkerivalen: - Ronja skulle få et hjem

Hvorvidt egne forventinger til serien har steget som en følge av at den skal vises hos strømmegiganten Netflix synes Steenstrup det er vanskelig å svare på.

- Det har jeg ikke tenkt over, for jeg tenker det er lurt å ikke ha for høye forventinger. Men det er klar, det er en liten stormannsgal Henriette som drømmer om verdensherredømme, sier Steenstrup lattermildt.

Hun er imidlertid klar på at det er mye annet bra innhold å få på Netflix.  

- Jeg tror det kan være smart å snakke litt strengt til den narsissisten som bor i meg, for det er så mye bra som blir laget i verden. «Pørni» har allerede gått over all forventning, så man kan ikke ønske seg så mye mer. Alt annet blir en bonus, sier hun.

Nordisk sjef for innhold i Netflix, Jenny Stjernströmer Björk, kunne på et større pressearrangement i Stockholm før påske fortelle at strømmegiganten vil satse på mer lokalt produsert innhold i Norge og Norden. 

Les også: Netflix-sjef lover mer norsk og nordisk TV-reality: - Vi er i startgropen

Jeg har to jobber som egentlig kan være 100 prosentstillinger. Henriette Steenstrup, skuespiller og serieskaper

Skrev de siste sesongene på tre måneder

«Pørni» er en serie som viser hvordan tobarnsmoren Pernille «Pørni» Middelthon må sjonglere jobb, oppdragelse, kjærlighetsliv og savnet etter sin avdøde søster.  Serien hadde premiere på Viaplay i mai 2023 og er allerede blitt vist i tre sesonger på Viaplay. 

I juni i fjor ble det imildertid kjent at den kriserammeede strømmetjenesten solgte rettighetene til den første sesongen til NRK og allmennkringkateren har senere bekreftet at de har vært sultne på mer Viaplay-innhold. Men til slutt var det altså Netflix som sikret seg suksessen. og rettighetene til alle de tre første sesongene, i tillegg til ytterligere to sesonger som enda ikke har blitt vist på skjermen.

Les også: Viaplay om Pørni-salget: - Helt i tråd med vår innholdsstrategi

Om det blir mer «Pørni» etter sesong fem er usikkert, men Steenstrup lukker ikke døren helt.

- Er det flere sesonger med «Pørni» i ditt hode?

- Jeg har skrevet en slags avslutning med den femte sesongen, men det er et univers som folk har blitt så glad i at man skal aldri si aldri. Det handler mer om man selv føler at banken er tømt eller ikke. Men det er klart, hvis det er noe som gir mer mat til serien så skal jeg ikke si ne. Men det er jo bare jeg som skriver også, så det gjør det litt sårbart, sier hun.

- Hvor lang tid bruker du på én sesong?

- Det har variert, men hvis jeg vet hva jeg skal skrive så går det ganske fort. De to siste sesongene skrev jeg på tre måneder. Det er ganske raskt.

- Sitter du døgn inn og døgn ut da?

- Da har jeg noen perioder hvor jeg sitter 24/7, det er det. Jeg brukte lenger tid på den første sesongen, men når det er et univers og en del karakterer så er det litt mer takknemlig enn når man må finne på et helt nytt univers, sier hun. 

I 2022 ble Henriette Steenstrup og serien Pørni den store vinnere på TV-bransjens store festkveld Gullruten. 

Les også: Henriette Steenstrup ble kveldens store TV-vinner – sikrer Viaplay to Gullruten-priser

Åpner for mer:

Henriette Steenstrup forteller at hun gjerne vil skrive mer og utelukker ikke flere sessonger av den suksessrike serien Pørni. Foto: NTB.

- Fristende å skrive mer

Henriette Steenstrup har gjort seg kjent i den norske befolkningen gjennom sitt liv på TV-skjermen og på skuespillerscenen på Nationaltheatret. I desember ble det klart at hun også ville gjøre comeback hos TV 2 hvor hun tidligere har spilt hovedrollen i serien «En god nummer 2» og vært en sentral del av «Torsdag kveld fra Nydalen». Hva hun har gående med TV 2 vil hun imidlertid ikke avsløre riktig enda.

- Hvilke prosjekter holder du på med nå?

- Jeg har noen skriveprosjekter, men jeg er fremdeles skuespiller og sier ja til det jeg har tid til som skuespiller også. Jeg har to jobber som egentlig kan være 100 prosentstillinger.

- Du blir ikke sliten da?

- Jeg må nok bli litt flinkere til å si nei til ting. Jeg synes det er fristende å skrive mer, så da må jeg rydde litt plass til det, sier Steenstrup.

Pørni bytter fra Viaplay til Netflix: - Drømmer om verdensherredømme