Prime setter ny fart med Ingebrigtsen-brødrene: - En historie vi vil fortelle

Produsentene bak den nye dokumentarserien tror den kan ha global appell.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Strømmetjenesten Prime er ikke den største på det norske markedet, men ferske tall fra Kantar viser at strømmetjenesten har god fart.

Nå får strømmetjenesten flere bein å gå på, bokstavelig talt. Tidligere denne uken ble det kjent at Ingebrigtsen-brødrene Henrik, Filip og Jakob dukker opp på TV-skjermen igjen, tre år etter at kameraene på NRK-serien «Team Ingebrigtsen» ble skrudd av. Denne gangen er det den Amazon-eide strømmetjenesten Prime Video som skal være vertskap for friidrettsutøverne.

- Hvorfor er Ingebrigtsen-brødrene interessante for Prime?

- Hvorfor er de ikke interessante? ler Andreas Bakka Hjertø, innholdssjef for strømmetjenesten Prime Video i Norden

- De er fantastiske tre brødre som har etablert seg med koner, barn og kjøpt hus i forskjellige nabolag, samtidig som de satser i mesterskap. Det er en historie vi vil fortelle.

Les også: Amazon vokser kraftig på det norske TV-markedet: - Dette er big business

Dramatikk bak kulissene

«Team Ingebrigtsen» ble i sin tid produsert av Zakapa Film for NRK. Nå er det Salto Film og Fjernsyn som skal dokumentere livene deres. De har tidligere produsert dokusåper som «Iskrigerne» og «Girls of Oslo».

- Hva skal skille denne serien fra «Team Ingebrigtsen»?

- Denne serien skal handle om de tre brødrene, deres familier og karriere. Det er den store forskjellen, sier Hjertø.

«Team Ingebrigtsen» hadde som kjent brødrenes far, Gjert Ingebrigtsen, i sentrum. Etter at serien gikk av luften i 2021 har brødrene brutt med faren, og i fjor gikk de ut i mediene og beskyldte Gjert Ingebrigtsen for fysisk vold og trusler. Han er i dag under etterforskning og siktet for kroppskrenkelse, men har hele tiden avvist anklagene som grunnløse.

- Kommer den nye serien til å ta for seg forholdet med faren?

- Det får du nesten se når serien kommer. Vi vil følge brødrene og relasjonen til familien er en viktig del av det.

Ser et internasjonalt potensial

Daglig leder Tommy Maczim i Salto Film og Fjernsyn forteller at de ser et internasjonalt potensial for Ingebrigtsen-brødrene og serien.

- Vi har jo allerede et veldig godt samarbeid rundt «Girls of Oslo» og derfor synes vi det var ekstra gøy å få lov til å jobbe med Prime også på dette prosjektet, sier Maczim til Kampanje.

NRK skal ikke ha blitt tilbudt serien, men ifølge Salto Film og Fjernsyn var de innom flere potensielle aktører før valget falt på Prime.

- Hvordan oppstod kontakten med brødrene?

- Den dukket opp gjennom felles kontakter. Jeg ble satt i kontakt med Henrik og spurte om det kunne være interessant å gjøre noe igjen. Det syntes han det var, og hele denne prosessen har pågått på en stund.

- Hva kan seerne vente seg?

- Vi har akkurat gått i gang med filming og jeg vi ikke gå inn på innholdet i serien. Det får folk vente og se når det kommer, men vi vil følge gutta på deres reise fremover.

Står bak serien:

Salto-sjef Tommy Maczim leverer blant annet 
«Girls of Oslo» til Prime Video. Nå er det noen helt andre stjerner som står for tur.

- Har store ambisjoner på drama

Det er ikke kjent når den nye dokumentarserien får premiere på Prime. Den var heller ikke blant nysatsingene som ble vist frem da Prime viste frem nye nordiske produksjoner på et eget arrangement i Stockholm torsdag.

Der kunngjorde strømmetjenesten blant annet at det blir nye sesonger av «Girls of Oslo» og «LOL: Den som ler sist». I dokusåpen «Girls of Oslo» skal TV-seerne få ta del i hverdagen og luksuslivet til noen av Norges største influencere som Sophie Elise og Isabel Raad.

- «Girls of Oslo» gikk ekstremt bra og vi er glade for at vi kan annonsere sesong to, sier Karin Lindström, som er sjef for originalinnhold i Prime Video i Norden.

- Hva har vært Primes mest suksessfulle norske program hittil?

- Vi setter ikke barna opp mot hverandre. De er like pene alle sammen, sier Hjertø.

Ifølge Hjertø har det vært viktig å bygge den norske og nordiske innholdssatsingen «stein for stein». Så langt har det vært en overvekt av lettbeinte underholdningsprogrammer, men nå blir det også mer nordisk drama.

Startskuddet går 19. april når andre sesong av «Furia» har premiere på Prime.

- Vi har store ambisjoner på drama. Det har alltid vært planen å lage nordisk drama og det er noe vi har jobbet med lenge. Nå får vi endelig presentere noe av det vi har gjort.

Les mer: «Girls of Oslo» vender tilbake - her er årets nyheter på Prime

- Ikke en budkrig

Tidligere i år ble det kjent at Prime kjøper ni nordiske dramaserier av Viaplay. «Furia» er én av dem. «Solo», en norsk ungdomsserie, er en annen. Den har premiere senere i år. 

- Hvor viktig har Viaplays ryddesalg vært for å få fart på dramasatsingen?

- Vi har hatt en strategi om å lage lokale produksjoner, og så vi fikk vi en kickstart da vi begynte å snakke med Viaplay om dette.

Torsdag kunngjorde Prime to nye dramaserier «Blindspor» og «Vaka», som har vært Prime-produksjoner fra starten av. 

- Dere kjøpte ni Viaplay-produksjoner, men den største norske tittelen, «Pørni», forsvant til Netflix. Ble dere overbydd der?

- Vi kan ikke snakke om forhandlinger, men det som skjedde var at vi valgte de seriene vi ville ha og de har vi fått kjøpt. Vi er veldig fornøyde med avtalen vi gjorde. Det var ikke en budkrig.

Les mer: Viaplay om Pørni-salget: - Helt i tråd med vår innholdsstrategi

Prime setter ny fart med Ingebrigtsen-brødrene: - En historie vi vil fortelle