Sjefsbytte i Pol: - Håper ikke folk tror dette er trist

Monika Augustsson får ny lederstilling i byrået.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

Hos Try-datteren Pol er det ikke bare julevasken som skal gjøres unna før jul. Også lederposisjoner og stillinger omrokeres og skiftes på.

Siden byrået startet opp høsten 2013 med sekstetten Stian Johansen, Janne Brenda Lysø, Petter Bryde, Thorbjørn Ruud, Monika Augustsson og Ole Jakob Bøe Skattum, har byrået vokst på alle måter. Både i omsetning, kunder, priser og ansatte. I dag jobber 28 ansatte i byrået med kontorer like ved Tinghuset i Oslo.

Alle fem årene er det Monika Augustsson som har vært byråleder, men nå går hun altså over i en annen stilling – som strategisk leder.

- Jeg slutter ikke. Og vi gjør ikke dette for å gjøre endringer, men for å forandre for å bevare, om du vil, sier hun til Kampanje.

Stillingen som strategisk leder, er nyopprettet i byrået.

Augustsson forteller at initiativet til lederbyttet kom fra de andre partnerne som mente Augustssons ressurser kunne brukes på en bedre måte. De ville rett og slett ha mer kreativ og strategisk fokus fra Augustsson enn lederjobben ga rom for.

- Jeg har vennet meg til å ta ansvar for alle detaljer, og har kanskje gjort den jobben større enn den trenger å være. Jeg elsker å jobbe med faget mitt, så jeg er fornøyd med denne løsningen, sier hun.

- Er du trist?

- Nei. Det er vel ikke så vanlig at man bytter daglig leder uten at det er konflikt, men jeg håper virkelig ikke at folk tror dette er trist. For det er det ikke, sier hun.

Jeg elsker å jobbe med faget mitt, så jeg er fornøyd med denne løsningen Monika Augustsson

- Vil ikke gjøre dramatiske endringer

Det blir partner Kjetil Botten Skogly som går inn i lederrollen i byrået. Han har tidligere vært marketingdirektør i KLP og NSB, kreativ leder i DNB og markeds- og kommunikasjonsdirektør i Byggmakker.

- Dette handler om å optimalisere ressursene her i byrået. Vi skal fortsette å utvikle Pol i den samme retningen vi har startet på. Det er viktig for oss at man skal merke forskjellen fra det øyeblikket man setter foten innenfor døra hos oss, sier han.

Og skal vi tro den nye ledertrioen, blir det ikke de store omveltningene i byrået med ny daglig leder.

- Du får ikke noen programerklæring fra meg her nå, men jeg i alle fall si at jeg ikke kommer til å gjøre noen dramatiske endringer. Men det kan hende jeg skrur litt til på måten vi jobber på, sier Skogly.

Formelt tar han over ansvaret lørdag 1. desember.

- Da får jeg vel troppe opp her i lokalene og sjekke at alt er i orden, da, ler han.

Botten-Skogly har en eierandel på 5,8 prosent i Pol Holdning, som igjen er eier av 49,5 prosent av Pol. De øvrige eierne i Pol Holdning er Stian Johansen, Janne Brenda Lysø, Thorbjørn Ruud og Petter Bryde (alle med en eierandel på 18,71 %), Monika Augutsson (11,54 %), Ole Jakob Bøe Skattum (5,82) og Ina Engelandsdal (2%). De resterende aksjene i reklamebyrået er det Try As som eier.

Slik forklarer de tre stillings-kabalen i byrået (Artikkelen fortsetter etter filmen):

Tres amigos

Det er ikke lenge siden partner Janne Brenda Lysø gikk over i en posisjon som kreativ leder i byrået – også denne stillingen nyopprettet.

- Det vi merket da Janne tok kreativ leder-rollen, var at både de ansatte og kundene satte pris på det. Og det vil nok bli veldig bra å være to som kan gå inn og få et overblikk og hjelpe teamene, tror Augustsson.

Lysø supplerer;

- Stian og jeg har jobbet med Monika som rådgiver i mer enn 15 år, og vet hvor bra hun er i prosesser der man som kreatør står fast. Der er hun en veldig viktig ressurs. Nå får også team som ikke jobber direkte med Monika muligheten til nyte godt av henne, så vi gleder oss på vegne av hele byrået. Dette gjør vi for at Pol skal fortsette å være best. Nå blir vi tres amigos med ordet leder i tittelen sin i Pol. Det skulle bare mangle egentlig i et byrå med så høye ambisjoner. Vi gleder oss til framtiden, sier hun.

Oppstarts-gjengen:

Det var disse seks «utbryterne» fra Try som startet Pol i 2013. Fra venstre: Petter Bryde, Thorbjørn Ruud, Stian Johansen, Janne Brenda Lysø, Monika Augustsson og Ole Jakob Bøe Skattum. Foto: Pol

Sjefsbytte i Pol: - Håper ikke folk tror dette er trist